Дървен пъзел "Зъбчати колела"

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 59854
+ -
38,50 лв. 36,50 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървения пъзел"Зъбчати колела"

 

Тази дървена дидактична игра представлява дървена платформа с 11 фиксирани оси. На тях са нанизани 11 дървени диска с различен диаметър и назъбени краища.Зъбчатите колела са в 2 размера.Силуетите им са маркирани върху дъската с бял контур. Детето хваща дръжката на големия жълт диск и върти в двете посоки.Ако правилно са поставени големите и малки фигури,посредством  червеното топченце  завъртаме едновременно всички зъбчати колела.

Този дървен пъзел е универсално пособие. С него децата научават цветовете с техните нюанси, ще научат названията им и визуално ще ги различават, ще сравняват различните големини на елементите, като се опитват да ги вгнездяват върху  белия контур.  Детето подбира за всеки очертан контур фигура със съответния размер. С тази игра се развива координацията и се подготвя ръката за писане. 

Играта с дървения пъзел "Зъбчати колелела" помага за развитие на фината и грубата моторика, за придобиване на умения за обединяване на предмети по определен признак ([цвят, големина), за регулиране на движенията, като завъртат наляво или надясто зъбните колела. Така постепено децата се подготвят за по-сложни упражнения със сензорните материали, както и за работа с математически и писмени упражнения.

 

Дървените зъбчати колела притежават сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

 

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Перущица" 8, Mall Plovdiv

Размери на дървената играчка "Зъбчати колела":

 

 

300х300х24мм

Тегло: 0,94 кг.

 

 

Посетете категорията "Конструктивни игри" за още подобни продукти от PlaySense