Конструктори и строители

Конструктурните играчки в сравнение с пасивното наблюдение са ефективен начин детето да се забавлява, учи и твори, като достига определено ниво на сръчност и умения. Още в ранните детски години те го насърчават в опознаването на света. Квадрат, кръг, правоъгълник, триъгълник и елипса – различават ли децата Ви основните геометрични фигури? Не се притеснявайте! Има много лесен и забавен начин да ги научите с помощта на дървените играчки на Playsense.

 

Прочети още

 

Те са най-добрият помощник във възпитанието, тъй като представляват начин на игра, при който детето научава различни обекти от заобикалящата го среда. С тяхна помощ малкият Ви наследник ще развие своето въображение и ще усвои различни умения чрез различни пъзели, дидактически фигури, мозайки, различни пирамиди, строители, конструктори и инструменти. Малчуганът ще създава пространствени фигури и конструкции, които са напълно реални и завършени. Този тип занимания са ефективен способ в социализирането и създаването на нови приятелства. Те са чудесен начин да научите на нещо ново своето дете. Освен това то изгражда различни социални умения и компетентности, забавлявайки се с връстниците си. Чрез артикулите в тази категория малчуганът ще се научи да се ориентира в различна среда, като претворява уменията на възрастните.

 

Строителни конструктори

 

Най-хубавото на заниманията със строителни конструктори е, че детето ще научи основните геометрични фигури, названието на различните детайли, ще може да строи различни образци и модели и да си взаимодейства с други деца. Разгадаването коя част къде да се постави способства за развитие на умението за ефективно решаване на проблеми до край. Ще започне творчески да оформя различни конструкции, които ще са функционални и различни. Подреждане на дървени детайли, сортиране, напасването им, промушване, отвиване, завиване, всичко това развива наблюдателността и концентрацията, както и координацията на движенията. А груповите занимания с тези играчки в детската градина са начин за предаване на нови знания. Всички участници могат да обсъждат процеса на сглобяване на елементите, да споделят знания и интересна информация с останалите. Този тип занимания са лесен начин детето да се научи да планира и създава схематични изображения на възможните пътища за получаване на резултат. Докато играят, малчуганите следват образа-модел. Така с течение на времето ще започнат да развиват своите технически умения и ще могат свободно да ги прилагат след това.

 

Конструктурни играчки за развитие на детското въображение

 

Поддържането на постоянен интерес към конструктивната игрова ситуация включва не само прякото насочване на вниманието на детето към нейните компоненти, но и към характеристиката на околната материална и социална среда. Като например, конструктивните материали могат да бъдат използвани в различни варианти при осъществяване на преднамерени или непреднамерени игрово-познавателни ситуации. Най-добрият вариант е да упражнявате и прилагате наученото в различна среда – вкъщи, в детската градина, заедно с други деца. За тази цел може да бъдат включени и строително конструктивни игри, които също да се използват при занимания в детската градина и в дома. С тяхна помощ се развива детското въображение. Една от съществените закономерности, определяща възможността за самостоятелно организиране на игрова ситуация, е позицията на детето към активна дейност за пресъздаване на материалните предмети. В такива ситуации се създават условия за развитие и изява на творческите способности на малчуганите, а паралелно с това се активизира процеса на изграждане на категориалната структура на мисленето. Педагогическата намеса при разгръщане на конструктивната игра цели пълноценно осъществяване на отразителната, преобразуващата и развиващата функция на дейността.

 

Конструктурни играчки с високо качество на достъпни цени

 

Не си мислете обаче, че за да постигнете всичко това, Ви трябват много усилия и средства. Конструктурните играчки могат да бъдат използвани от всеки, тъй като са на достъпни цени, а същевременно са с високо качество. Могат да се използват и извън дома. В детската градина, например, те са чудесен начин за адаптиране и приспособяване към новите знания. PlaySense ще Ви помогне да откриете най-подходящите забавления за своите мъници. Можете да разгледате чудесните ни предложения онлайн или да дойде на място в най-близкия до Вас физически магазин в София, Пловдив, както и в книжарница “Пи Букс” във Варна. В магазините ни Вашето мъниче ще може да се докосне и поиграе с всеки харесан артикул. Открийте прекрасни възможности и поръчайте всичко лесно и удобно онлайн! Разгледайте и останалите категории в нашия магазин и зарадвайте любимите си малчугани със страхотни подаръци! Извършваме доставки на територията на цялата страна. Предлагаме отстъпки при поръчки на повече артикули. Редовно правим промоции на различни продукти, които можете да разгледате в раздела “Промоции” на нашия сайт.

марки
Подреди по