Пъзели и сортери

Какво прави дървените пъзели на Playsense идеалния избор за вашето дете?

Дървените пъзели са играчката, която най-сигурно и дълготрайно ще расте с детето ви. С всеки тип дървен пъзел - независимо дали дидактически, или съставен от геометрични фигури, се усвояват многообразни знания и умения за света около нас.

Прочети още

Първите такива жизнено необходими умения за развитието на всеки човек са свързани с координацията очи-ръце. Когато детето осъзнае нуждата да използва ръцете си, то ще опита да хване всичко. Още в този момент е необходимо то да се сблъска с всички възможни форми, за да може да “научи” ръцете си на правилен захват. На този етап се появяват дървените пъзели с различна големина, форма, цвят и приложение. При вече идеално усвоен захват, пъзелите могат да послужат и за подобряване на паметта и концентрацията.

Щом детето започне да разбира концепцията за различни фигури в пространството и тяхното приложение и взаимодействие, дървените пъзели са идеалния вариант за образователна играчка. Голямото разнообразие от пъзели пасва на индивидуалните интереси на всяко дете, като устойчиво дава образователната база за пространствено съотношение - чрез нареждане, сглобяване, разглобяване, нанизване, натрупване.

Правилното решаване на пъзел ще мотивира детето ви и ще му даде увереността, че може да се справя с проблемите поставени пред него. Изграждането на основни когнитивни умения, като разпознаване на букви и цифри, също може да започне чрез игра с дървени пъзели.

На по-късен етап дървените пъзели мога да развият и социалните качества на детето.

Как дървените пъзели ще спомогнат развитието на детето ви

Дървените пъзели и техните отделни части са най-полезни за играта на едно дете. Чисто времево, пъзелите ангажират вниманието на децата за най-дълъг период. Също е от изключителна полза за едно дете да има досег до естествени материали, защото те (в това число и дървесината, от която са изработени играчките) носят равновесие в емоционалното му състояние.

Дървените играчки са подходящи и за всякакъв тип преобразяване - могат да се лакират, за да възвърнат търговския си вид след дълга употреба, да се пребоядисват според индивидуалните желания и интереси на детето, да се съчетават с други компоненти и така винаги да предизвикват различното и креативно мислене на малки и големи.

Качествени, сертифицирани и достъпни

Всички дървени играчки, разпространявани от Playsense, в това число и Viga Toys, са с доказано качество, създадени природосъобразно и с внимание към нуждите на най-малките и важни клиенти. Дървените играчки са налични в София, Варна, Пловдив, както и онлайн на playsense.bg

марки
Подреди по