Дървена игра - Броеница

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 58474
+ -
27,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървената игра - Броеница

 

Дървената Броеница е масивна дъска с 5 разноцветни дървени шипа, с различна височина и обозначени цифри от 1 до 5.Разглобете с вашето дете,като изваждате различните по цвят рингчета.Покажете му,как да нанизва всеки ринг на шип от съответния цвят.Тази игра е за цветове, подреждане на количества към съответната цифра и отброяване. 

Целта на играта с дървената броеница е обучението и развитието на сетивата на детето. Всичко, свързано с цвят, големина и форма, изостря сетивата и спомага за  разширяването на полето на детските възприятия. При началните упражнения децата се опитват да вадят и нанизват дървените елементи от произволен цвят. На две годишна възраст, когато обикновено малчуганите учат цветовете, предлагате на детето прецизно да наниже всяко дървено рингче на съответния му цвят. Към три години обичайно децата започват да броят. В тази възраст ползвате дървената платформа с цифрите като сметало. Така децата тренират и усъвършестват сетивата си, а това от своя страна води до формиране на интелектуални навици. Опитът показва, как материалът, който наистина интересува едно малко дете и който то свободно избира и редовно взема, е подходящ за образованието му. В този смисъл сетивните материали, каквито са дървените рингове, са незаменим помощник, защото съдържат  серия от предмети, групирани според конкретно физическо качество като цвят, форма, големина.

Например, тъй като дървените елементи в Броеницата са еднакви по големина и форма, детето лесно разграничава цветовете, а на по-късен етап и броя им. Дори само едно рингче да е нанизано неправилно, то и на някой друг шип ще се появи грешка с несъответстващ цвят. Контролът на грешките кара детето да използва разума си, което е особено важна и постоянно растяща способност да открива разлики.

Децата по природа са запалени изследователи на заобикалящата ги среда. За да я опознаят в детайли с дървената Броеница, им предложете да поставят на лист ринг и пръстче в отвора му, а с другата ръка да опишат около него кръг с молив. Друга характеристика на дървените елементи е, че те са привликателни с цвят, яркост, пропорция. Всичко в заобикалящата обучаваща среда трябва да стимулира детето и да отговаря на най-голямятя му потребност в дадения момент.

 

 

Дървената игра притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

 

Можете да я откриете в магазин PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София – ул. "Цар Симеон " 55,

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

Размери на дървената игра - Броеница:

 

250х58х115мм

Тегло: 0,6 кг.

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 0 до 1г.от 1 до 3 гот 3 до 5 годишна възраст“ и "Дървени пъзели и сортери".

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!