Дървена дъска на Сеген

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50663
+ -
47,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Дъска на Сеген - Описание на дървената игра

 

Дъската на Сеген представлявя масивна рамка от букова дървесина, в която са издълбани пет основни геометрични форми: квадрат, кръг, правоъгълник, триъгълник, елипса и съответните им геометрични фигури, които са в различен цвят.

Отделните геометрични блокове завършват с бутончета, чрез които детето ги вгнездява в издълбаните легла върху дървената основа. Това изисква използването на палеца, показалеца и средния пръст-тъй наречения трипръстов захват. Това допринася за развиването на фината моторика на пръстите, които ще държат молива,както и на мускулната им сила.

 

Как се играе с дъската на Сеген?

 

Първоначално децата вадят фигурите. Те са оцветени в пет различни цвята, така че всяка форма има свой цвят, а всички гнезда за тях са на една и съща дървена дъска. Предложете на детето да обследвате с два пръста отделните фигури, които то все още не познава, както и бордюра и вътрешните,и външните ръбове на рамката. Включвайки тактилните и зрителни сетива, то ще усети овала и ръбовете на различните геометрични фигури. Те са обагрени в пет контрастиращи цветове и това особено силно спомага за различаването им. Когато дъската на Сеген е нов нагледен материал, децата се опитват да вгнездяват по метода на пробата и грешката отделните геометрични фигури в съответните им легла, с форма на кръг, квадрат , триъгълник, правоъгълник и елипса. Детето бързо развива способност да запомня и различава цветове, форми и да намира съответните им отвори в дървената основа. Тогава детето вече е готово да премине към систематичното изучаване на различните форми. В заниманията с дъската на Сеген осъзнаването им е силно улеснено, тъй като визуалните възприятия на детето се свързват с тези за допир.

 

Първи стъпки в разпознаването на геометричните форми с дъската на Сеген

 

Дадената геометрична фигура не може да бъде поставена никъде другаде, освен върху съответстветната и изрязана форма в дървената основа. Детето може да изпълнява упражнението само и да усъвършенства възприемането на различните форми. А за последващата подготовка на ръката за писане ,може да предложите на детето да очертава с молив върху лист различните геометрични фигури от дъската на Сеген.

  

Дървената дъска притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

 

Можете да я откриете в магазин PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София – ул. "Цар Симеон " 55,

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

Размери на дървената дъска на Сеген:

 

245х245х55мм.

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 0 до 1г.от 1 до 3 гот 3 до 5 годишна възраст“ и "Дървени пъзели и сортери".

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!