Образователен пъзел Viga - Растеж и развитие на видовете

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 51609
+ -
22,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървеният пъзел за растеж на видовете

 

Дървеният пъзел за растеж на видовете е евтина висококачествена конструктивна игра и образователна игра,подходяща за деца от 2 до 6 години. Състои се от 24 дървени елемента, принтирани с картинки на : пеперуда, кокошка, жаба, ябълка, слънчоглед и тиква, със съответни етапи на прогресивното им израстване. Заниманията с тази конструктивна игра имат за цел да се подобри детската памет, да се развият аналитичните способности и способността за критично мислене. Тъй като детето ползва собствения си сетивен опит, на него му е необходимо време да наблюдава околната действителност, след което да усвои изцяло това, което възприема и накрая да подреди само съставните части от отделните групи в дървения пъзел.

 

Когато задаваме въпроси на детето ще събудим неговото любопитство и подтик да построява логически мисълта си. Детето търси думи, за да опише предмета: цвят, размер, вкус, миризма, структура, тегло.

 

Съберете 4 картинки, разбъркайте ги и предложете на детето да ги назове! Попитайте го знае ли названието им: - Знаеш ли какво е това? Какво става със семенцето, когато го посадим в почвата/земята/? Какво му е нужно,за да расте? Играта с този пъзел е забавен урок, който помага на детето да усвоява нови знания за еволюционното развитие на видовете. В процеса на реденето трябва едновременно да се напаснат изображенията върху отделните дървени елементи, но и да се групират по вид и принадлежност. Усвояването на необходимите знания за реденето на пъзела минава през няколко етапа. През първия се очертават параметрите на това, какво детето ще открие. След него е необходимо да се осмислят новата информация и знания. Третият етап помага на детето да установи, че вече знае нещо, което преди не е знаело. Сортирането и подреждането помагат на детето да сложи ред в ума си. А груповата игра събужда у децата хъс за състезание.

 

Как дървеният пъзел за растеж на видовете ще помогне на вашето дете?

 

С редене и напасване на отделните дървени елементи от пъзела се развива фината моторика на пръстите. Това ще помогне по- натам на детето в процеса на писане, боравене с прибори, използване на музикални инструменти и пособия. При този забавен и увлекателен процес детето постепенно само достига до крайния резултат и изпитва удовлетворение от това. Дървените пъзели развиват способността за концентрация и наблюдателност, координацията на движенията, подпомагат запомнянето. Способсват децата да бъдат активни, но и търпеливи, да развият логическото и творческо мислене.

 

Дървен пъзел за растеж на видовете притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71

 

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

 

Размер на дървеният пъзел за растеж на видовете:

 

210х190х45мм

 

Магазин за детски играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Детски дървени играчки от 1 до 3г. и от 3 до 5 годишна възраст“, "Конструктивни игри“ и "Дървени пъзели и сортери".

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!