Дървена детска маса за игра и активности - PolarB

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 44033
+ -
149,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Характеристики на дървена детска маса за игра

 

Размери на продукта: Достатъчно, за да е удобна за детето и да побира няколко игри. Дървената маса за игра е с диаметър 380 мм и височина 650 мм.

 

Тази игра е впечатляващо средство за развитие на фината моторика не само на едно, а и на няколко деца едновременно. Играта е подходяща за деца на възраст между 1 и 5 години. Големината и разнообразието от елементи на играта я правят подходяща за забавление на децата за дълъг период от време. 

 

Кое е уникалното в тази игра?

 

Дървената детска маса за игра е единствената по рода си масичка, до която децата могат да стоят мирно и послушни за дълъг период от време. Масата е многокомпонентна и обединява 3 различни по вид игри, които имат своята роля в развитието на детето. Игрите са пъстри, завладяващи и неусетно предават нови знания и умения на детето.

 

Удивителното е, че с дървената детска маса за игра и активности децата могат да играят с часове в различните етапи от живота си и то без да губят интерес.

 

Дидактичните игри са образователни игри за постигане на определени възпитателни цели. Вълнуващата игра на дървената маса способства за интензивното развитие на детските умения, детската сръчност и познания, волевите процеси, памет, внимание, логика.

 

Впечатляващо е, че избирайки подобна игра, която обединява много други игри, предоставяте възможност на детето си да се образова и развива само чрез един предмет, който е изключено да му омръзне така, както би му омръзнала една еднокомпонентна играчка.

 

 

С какво играта е полезна за детето? 

 

 

Лабиринтите и пъстротата на различните фигурки, част от играта я нареждат сред любимите занимавки за деца между 1 и 5 години. Различните игри са предпоставка тази дървена маса за игра да е полезна за детето по 3 отделни начина в зависимост от различните компоненти върху масата:

 

 

  • Преплетени един в друг лабиринти в различни цветове, по които минават различни по цвят топчета и фигурки. Ролята на децата е да прекарват топчетата и фигурите в плетеницата от лабиринти, докато не стигнат от единия край на съответния лабиринт, та до другия. Играта развива основно фината моторика на детето, която сама по себе си е първооснова за развитието на речта, в изключително важната възраст при детето от 1 до 5 годинки. 

 

 

  • Пътечки с различни препятствия - в основата на дървената детска маса, точно под пъстрите и заплетени телени лабиринти са разположени интересни пътечки. Съответната пътечка е подходяща само за 1 конкретна дървена фигурка - животинка, човече, количка и др. Ролята на детето е да направи правилна асоциация между тях и избере правилния път, по който да ги придвижи, справяйки се с различни по вид препятствия. Тази игра помага на детето да приложи вече придобити знания, както и да ги затвърди. Например кой трябва да достигне до езерцето? Кравата, пилето, патето, човекът или колата? Как то ще достигне до там? Отговаряйки си на всички тези въпроси, детето затвърждава знанията си, прилага ги и ги усъвършенства, откривайки правилния път и справяйки се с различните по естество пречки.

 

  • Зъбни колела - механизмът, който се нарежда сред любимите на децата. Шарените на цвят зъбни колела ясно демонстрират на децата причинно следствената връзка между око и ръка. Детето научава, че всяко негово движение има своя видим резултат. Завъртайки с пръстчета едно от колелата, веднага реагира и друго, което детето въобще не е докоснало. Този, нов за дете механизъм е средство за стимулиране на иначе така будният детски ум и бързо се нарежда сред любимите на детето елементи.

 

 

Родителите и децата

 

 

Децата се учат от това, което ги заобикаля. Самата Мария Монтесори препоръчва детето да бъде заобиколено от развиваща среда. 

 

Дървената масичка предразполага родителят да се позиционира точно до детето си и да му представи компонентите, които детето вижда върху масичката, но все още не разбира. Важно е с намесата си на родителят да активира интереса у детето до толкова, доколкото детето правилно да разбере ролята си за всяка от игрите.

 

Масичката е израз само на вълнуващи игри! Представете ги на детето си и му помогнете да си намери другарчета, с които заедно да играе, да минават заедно през препятствията, да си отстъпват път и да се учат на екипна работа.

 

Дървената маса за игра притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

 

Можете да я откриете в магазин PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София – ул. "Цар Симеон " 55,

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив - ул. "Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 0 до 1г. и от 1 до 3 годишна възраст“  и "Дървени играчки за фина моторика".

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!