Образователни игри

Висококачествени образователни игри за деца 

Играчките са начин децата да се забавляват и играят, но и те имат важно значение и в образованието. С тяхна помощ детето развива своя ум, логическите си способности, игрите стимулират люпобитството на децата и усъвършенстват знанията и уменията им. За тази цел чудесна полза имат образователни игри за деца. Ние от Playsense предлагаме висококачествени образователни игри, с които вашето дете не само ще се забавлява, но и ще изгради различни способности и умения. А знаем, че знания, придобити по време на игра и подкрепени с весели спомени, ще останат дълготрайни.

Затова, не се колебайте да изберете образователни игри за подарък. Ако не можете да се ориентирате коя да изберете, ние ще ви помогнем. Първото нещо, с което асоциирате образователните игри, със сигурност е „Не се сърди човече“. Кой не е играл като малък на тази игра? Това е една класическа игра, в която участват две до четири деца. Освен че играят и се състезават едно с друго, децата усвояват различни правила по време на игра. И разбира се, се научават да губят и запомнят за цял живот този израз „Не се сърди човече“.

Но тази игра е за малко по-големи деца. А ако вашият наследник все още не може да брои, но ви се иска това да се промени, то много подходяща е образователната игра „Масивна дъска“. Тя представлява лабиринт с цифрите от нула до девет. С тази игра ще можете да научите детето да брои, докато се забавлява.

Образователните игри са подходящи за деца на различна възраст

Най-хубавото на образователните игри е, че те са подходящи за различни деца – от малки до големи, от първи до седми клас включително. Благодарение на тях децата могат по-лесно да се адаптират към нова среда – каквато е детската градина, училището. Затова е добре да се използват по-често образователни игри в процеса на „привикване“ към новата среда. Именно съчетаването на образователни методи и игра е най-ефективният педагогически подход в предучилищна и начална училищна възраст. 

Прочети още за образователните игри

Ето няколко съвета как да изберете подходяща образователна игра според възрастта на детето:

 

Образователни игри за най-малките

За 2-3-годишните е подходяща игра с подреждане и сортиране на различни предмети.

Образователни игри за малките

Следващия етап е начин да натрупате речников запас – тогава изберете образователни игри, подходящи за 3-4 годишните деца. Чудесен момент да научите вашето дете на различните предмети.

Образователни игри за 4-5-годишна възраст  

За 4-5 годишните деца са много интересни музикалните игри, при които трябва да се редуват различни задачи.

Образователни игри за предучилищна възраст

Вече ви трябват игри за четене, писане, смятане, които да подготвят вашият наследик за една от най-важните стъпки в израстването на едно дете – училището.

Образователни игри за големи

Такъв тип са игри като „Дървените пръчици на Кюизинер“. Те имат широко приложение в обучението на по-големите деца, като помагат при обучението по математика, по роден и чужди езици, за развитие на възприятието, конструктивното и пространственото мислене и др.

Образователни игри за развитие на логическото мислене при децата 

Образователни игри за развитие на логическото мислене при децата са много важна част от възпитанието. С помощта на логиката вашето дете ще може по-лесно да се адаптира в околния свят, да го опознае и да може да прави логични изводи. Пример за образователни игри за развитие на логическото мислене е „Логическите блокчета на Денеш“. Тази игра развива символното мислене. 

Образователни игри за развитие на пространствените умения при децата

Образователни игри за развитие на пространствените умения при децата са всъщност играчките, които подпомагат за творчестките и социалните умения в децата. Установено е, че малчугани, които играят с пъзели, конструктори и образователни игри, могат по-добре да се ориентират в пространството.

Образователни игри за предучилищна подготовка 

Това е важен период за децата, тъй като в него се подготвят за училището. В предучилищна подготовка детето вече трябва да знае какво е „време“, как се определя часа и какво значи. За тази цел препоръчваме изработения от дърво Календар. Това е забавно пособие, разполагащо с подвижни стрелки, прозорчета и цветни означения.

марки
Подреди по