Дървен пъзел Playsense - Лабиринт

  • Марка: Playsense
  • Кат. номер: 60474
+ -
26,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Как се играе с дървен пъзел Playsense -Лабиринт?

 

Най-сложната част в играта с дървения пъзел за нанизване е изваждането на фигурите. Тук родителят активно се включва във въртеливото измъкване на разноцветните елементи. Извадете геометричните фигури, които са в 3 основни цвята с техните нюанси. Залюлейте с ръка дървените шипчета, които са на ластична основа. Така ще покажете на детето как се люлеят дръвчетата, когато духа вятърът.Дайте възможност на детето да ги нанизва и завърта с пръсти, за да усети как преминават през лабиринта и достигат до основата.

На по-късен етап усложнете задачата като предложите на детето да сравни извадените блокчета с цвета, изобразен на дървената основа с форма на листо. Необходимо е то да избере фигурата с най-близък цвят и започне нанизването с нея. След това продължава същото действие с еднакво по форма дървено блокче.

Запознайте детето с различните форми и цветове. За да не се нарушава редът, всички фигури трябва да се систематизират: кръгове, триъгълници и квадрати. В началото детето няма да ги назовава, защото не ги познава. Но то може да ги разпознава по форма, съпоставяйки едната фигура с друга. Методът на повторението ще даде своите резултати. Играта с дървения пъзел-лабиринт стимулира детето само да открива грешките си и да ги поправя. Така то се учи на точност. 

 Игрите с предмети с различна форма, цветове и препятствия за нанизването развиват фината моторика. Това на свой ред спомага за развитието на речта и интелекта. Практически тази игра за ранното детско развитие  изисква малки движения, принадлежност и прецизност. Когато детето борави самостоятелно с дървените геометрични фигури, като ги нанизва и на свой ред изважда, то се учи да си поставя цел и я постига, което развива неговата независимост от околните.

 Тази игра е и за развитието на кординацията.Първоначално детето ще учи цветовете с техните нюанси, с въртеливо движение на пръстите ще вади и нанизва елементите, а впоследствие зрително и тактилно ще различава различните геометрични форми. Играта с дървения пъзел-лабиринт за нанизване развива у детето фината моторика, въображение, търпение, подготвя ръката за писане.

Децата обикновено имат желание да се учат и умеят да се занимават самостоятелно, да концентрират вниманието си, да спазват установените правила и да общуват с възрастните, като ги следват. Използвайте детската любознателност и предложете на малчугана различно занимание с дървените фигури за нанизване, като фокусирате детското внимание този път върху отворите. Погледнете с око през дупчицата на цветното блокче и обрисувайте пред детето това, което виждате. Нека то направи същото, а може и да създаде собствена история. Тази причудлива игра провокира към емоции, забава и смях. Така се развиват въображението и речта.

 

Дървеният пъзел притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

Размери на продукта "дървен пъзел - Лабиринт"

 

  • 200х150х100

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 0 до 1г. и от 1 до 3 годишна възраст“ и "Дървени пъзели и сортери".