Дървени цветни кубчета

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 59461
+ -
53,00 лв.
Характеристики
Характеристики

 Шестте дървени кубчета са обагрени в лилав, син, зелен, оранжев, жълт и червен цвят. Различните им страните са принтирани в многоцветен ситопечат по признак: животни, превозни средства,множества от плодове и цифри, съответстващи на техния брой. Можете да поставите едно кубче в друго или подреждате по признак едно върху друго. В играта с цветните дървени кубчета децата научават наименования на предмети, цветове, животни, цифри, като се учат да ги свързват в групи. Може да подканете детето да принесете кубчетата едно по едно на килима, като по този начин то ще усети съотношението между големината и теглото им. Така в играта ще премине към построяване на редица с последователно изменение на свойството от по-голямо към по-малко и обратно.

 

Какви игри могат да се играят с дървените кубчета?

 

Когато изграждате кула от кубчета, използвайте по ред от по-голямото към по-малкото. Вгнездявянето едно в друго първоначално е по-лесният вариант за детето. Там покажете на детето да поставя всяко кубче в средата на предишното. Ако детето изрази желание да построи кула от дървените кубчета, по-добре е да го направи без вашата помощ този път.

Освен кула детето може да изгражда пътечки, мостчета, като родителят може да му покаже, за да се създаде някаква закономерност при построяването на конструкция, различна от кулата. Тук въвеждаме понятия като голям-малък, по-голям-по-малък, най-голям-най-малък. Върху едната страна на куба са изобразени основните цветове, а от другата животни и множества от предмети. С тях детето се научава да ги съотнася към съответната цифра, да брои от 1 до 6, на по-късен етап и в обратен ред.

 

Как цветните дървените кубчета помагат на вашето дете?

 

Целта на играта с дървени кубчета е детето визуално да се научи да различава големината на обемите. Едновременно с това се развива фината и груба моторика, координацията на движенията, концентрацията на вниманието, зрителната памет, ориентацията в пространството и в равнината. 

Дървените кубчета са подходящи за деца над една година. Скривайте ги за определено време и на определен етап от детското развитие запознайте децата с цифрите на числата от 1 до 6, както и да свързват количествата с определената цифра. 

 Дървените кубчета притежават сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

 

Можете да ги откриете в магазин PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София – ул. "Цар Симеон " 55,

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

Размери на дървените, цветни кубчета:

 

480х110х110мм

Тегло: 0,53 кг.

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 0 до 1г. и от 1 до 3 годишна възраст“ и "Дървени кубчета".

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!