Дървени кубчета

Как дървените кубчета на Playsense ще спомогнат развитието на вашето дете

Дървените играчки с ясно изразени форма и размер са най-подходящият избор за първата играчка на вашето дете след навършена 3-месечна възраст. Това е периодът, в който детето ви започва да се оглежда наоколо, да разпознава силуети и предмети.

Освен като първа играчка, кубчетата са компонент, който активно участва във физическото и ментално развитие на детето, до ранните му ученически години. Кубчета с различни форми и размери могат да присъстват още в структурата на залъгалките, които се използват за отвличане на вниманието и облекчаване на болката и дразненето при първите никнещи зъби. Още в този период детето запомня правилната форма на фигурата и се научава как да я придържа и опознава.

Прочети още

В следващите етапи на развитие (след 6 месеца), когато детето успява да задържи вниманието си за по-дълго върху един обект, отново кубчетата са подходящ избор за играчка. Със своите 6 страни кубът може да бъде дълготрайно и разнообразно развлечение за най-малките. Страните на куба дават възможност за многообразна комбинация от цветове и фигури, което от своя страна изисква добре развита фина моторика и координация, за да може кубът да се хваща, върти и разглежда.

След първите опити за пропълзяване, същите тези кубчета могат да служат и за допълнителен стимул за раздвижване - като се поставят за цел, която трябва да бъде достигната.

При достигането на тази цел, кубчетата имат свойството да се надграждат в така любимите детски кули. А изграждането на възможно най-високата кула има със своите предизвикателства - отново прецизна координация, но този път и усет за баланс и гравитация - знания, които детето придобива докато играе, преброява, подрежда и разрушава своите кубчета. За да се стимулира желанието за успех, тази игра е идеална за реализиране в компания - независимо дали с приятел или родител. 

Предимствата на дървените играчки

Дървените кубчета са една от първите играчки, към която детето проявява интерес.
Изработката на тези първи играчки е от изключителна важност за безопасността и здравето на невръстните. Колкото по-рано детето има контакт с висококачествени предмети и играчки, толкова по-лесно, бързо и уверено то ще усвоява нови знания.

Дървените играчки са правилния избор, благодарения на простия си, олекотен състав и отсъствието на ненужни и токсични вещества. Дървото е стабилно и сигурно в ръцете на малките, като се захваща лесно, не се руши и деформира. Дървените кубчета отлично ще понесат всяко хвърляне, бутане или дори захапване. Ъглите на кубчетата са затъпени, за да не бъдат опасни при близкия контакт с лицето на детето.

Многообразните страни на кубчетата са ясни и чисто изобразени с натурални и контрастни бои, за да може да бъдат интересни и образователни.

Естествената и прецизно обработена дървесина ще стимулира интереса на детето и ще допринесе за по-дългото разучаване и игра. Различните размери на кубчетата са една от причините за снабдяване с възможно най-голям брой от тях. В по-късен етап на детското развитие, те са идеалния инструмент за построяване на любимите кули.

Гаранция за качество

Всички качествени продукти, сертифицирани от Европейския съюз, включително и Viga Toys, на които Playsense е вносител, ще откриете в магазините ни в София, Варна и Пловдив, както и онлайн на playsense.bg.

марки
Подреди по