Дървена сетивна игра

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 58483
+ -
35,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Обучението на сетивата е от особена важност за образованието на детето във възрастта от 3 до 6 години.

 

Този период се характеризира с разгръщане на психическите способности и развитие на сетивата.

Тази дървена тактилна игра се състои от дървена основа с 10 шайби,с различна текстура и 10 кръгли модула със съответната

материя.Децата могат да видят,усетят,почувстват разликата между различните повърхности

при допир.Играта е за развитие на тактилните възприятия,кординацията очи-ръка,способства усъвършенстването на фините двигателни умения ,подобрява концентрацията.За развитие на детските сетивата използваме тази игра от дърво по обичайния начин,тоест като се смесват дървените цилиндри от комплекта,но първоначално децата трябва да се запознаят с  различните материи и ги подредят по двойки.

 

Дървената тактилна игра за развитие на сетивата включва:

 

дървени шайби с идентични като текстура материали,заедно с тези,които са силно противоположни.Упражнението в търсенето на сходствата между контрастите разкрива различията по един забавен начин.

Въпреки че тактилните усещания покриват цялата част на тялото,упражненията,които се дават на децата,с тази образователна игра се ограничават до върха на детските пръсти.Докосванета е много важна форма на комуникация,която новороденото осъществява със своите родители.Развитието на тактилните усещания са предпоставка за развитие на психическата устойчивост от най-ранна детска възраст.Това практическо съображение има образователна функция дотолкова,доколкото подготвя детето за обикновения живот.Пръстите най-много се използват за докосване.Различните упражнения,които децата изпълняват с ръцете си,спомагат подготовката им за писане.

 

По какъв начин дървената сетивна игра ще помогне на вашето дете?

 

Учим детето да докосва повърхностите,ако е необходимо хващаме детските пръсти и ги прокарваме много леко по повърхността.След докосване на определена материя детето споделя впечатлението си:"Меко е..".Предложете на детето да пробва да докосне пръсти, например до червеното кръгче от дъската и да назове какво е усетило.Поканете го да направи по същия начин и с другите материи.

След като вече сте се запознали добре с всички текстури,накарайте детето да подреди всяко цилиндърче върху съответното място на дървената дъска.Усложнете задачата като предложите на вашия възпитаник да съчетае еднакви при допир повърхности  само с допир,без визуален контакт.

Това е образователна Монтесори игра за сензорното развитие на детето.Формира се детската представа за света чрез сетивата.Протича изостяне на сетивата,диференциация на усещанията,определяне на качествата и свойствата на предметите.

 

 

Дървената сетивна игра притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 Размери на продукта: 275х110х40мм

Тегло: 0,52 кг.

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 1 до 3 г. и от 3 до 5 годишна възраст" и "Образователни игри".

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!