Дървена магнитна мозайка VIGA

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 59687
+ -
67,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървената магнитна мозайка

 

Кутията съдържа 42 магнитни фигури с различни форми, на гърба на които е монтирано фолио. Те са обагрени в червени, сини, зелени, жълти и оранвеви цветове, към които има 12 карти с 24 предложения за нареждане и композиции. Всяка от двете бели страни на дървената кутия е магнитна и с размер 286х300х38мм. Те се затварят като папка с метална катарама. Децата могат да изработят фигури, използвайки примерните композиции или сами да направят свои, като развиват въображението си.

При по-малките деца тази игра може да използвате, за да затвърждават познанията си за цветовете. Покажете на детето фигура с произволен цвят и я поставете на магнитната дъска. Нека то го назове и намери съответния му цвят сред останалите, и постави избраната фигура до нея. Децата обичат игра с магнити. Така продължавайте да нареждате цветни колонки или редички, докато детето изреди всичките 5 цвята, тоест 42 геометрични фигури.

На следващия етап престъпете към запознаване с основните геометрични фигури, а и различни форми. В началото започнете с две или три контрастиращи фигури или с онези, които се различават особено силно , като кръг, квадрат и равнотранен триъгълник. Нека детето да съставя фигури, да правят различни комбинации, използвайки своя опит и въображение. Например къщичка с покрив и коминче, слънце и други.

Играта с магнити и подреждането им в различни фигури е силно привлекателна за децата, кара ги да научават нещо ново, да се чувстват като откриватели. С помощта на дървената магнитна мозайка децата развиват своето въображение, конструктивни умения, логическо мислене, учат се да комбинират различни цветове и форми. 

Покажете на детето как комбинирането на различни геометрични фигури води до създаването на нова. Например квадрат от 2 триъгълника, правоъгълник от 2 квадрата и т.н. Контруирането на нови геометрични фигури ще стимулира математическото мислене на детето.

 

Дървената мозайка притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

Размери на дървената магнитна мозайка:

 

288х288х40мм

Тегло: 1,25

 

Посетете категориите "Образователни игри"  и "Конструктивни игри" за още подобни продукти от PlaySense

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!