Цветна дървена мозайка

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50029
+ -
56,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на цветната дървена мозайка

 

Цветната дървена мозайка е дървена кутия с акрилен капак, съдържаща 148 бр. геометрични форми: триъгълници, квадрати, успоредници, ромбове, трапеци, правилни шестоъгълници, обагрени в шест основни цвята.

Към нея са приложени 10 бр. дървени картинни шаблони за подреждане:пеперуда, кораб, охлюв, цвете в саксия, локомотив, риба, птица, заек, цветно пано, куче.

 

Как цветната дървена мозайка помага на вашето дете?

 

Реденето на цветна дървена мозайка е едно от упражненията, които подготвят ръката за писане и контролирането и. То изисква използването на палеца и показалеца, за да се хване частта/геометричната форма/, а това допринася за развитието на мускулната сила на пръстите, които ще трябва да държат молива.

Упражненията с  цветната дървена мозайка подсилват развитието на сетивата, способстват разгръщането на детските способности за наблюдение, развиват моториката, уменията за класификация, за цветово разпознаване и диференциране на геометричните фигури. Тази образователна игра развива детското логическо мислене, пространсвената ориентация, обогатява връзката между действие, мислене, реч.

 

Как се играе с цветната дървена мозайка

 

Покажете на детето как може да подреди мозайката, поставете геометричната фигура върху шаблона и  по този начин запълнете картинката, като елементите отговарят едно към едно с шаблона по големина, форма и цвят. Поканете детето да направи същото.

Децата избират определена геометрична фигура от различните групи в кутията, оцветени в съответния цвят. Те събират и подреждат частите на цветната дървена мозайка върху дървената подложка и по този начин получават красивия образ на образеца.

 

Дървената цветна мозайка е подходяща за деца над три години до начална училищна възраст.

 

Най-малките отдават много енергия на играта с цветните геометрични фигури. Те трябва да разпознаят формата на предметите и подробно да я изследват. Още в началото децата успяват да подредят частите на правилните им места върху цветното изображение на дървената платформа, защото образецът улеснява децата и е чудесен ориентир. По непосредствен начин, играейки с дървената цветна мозайка, детето преминава към систематично изучаване на различните геометрични форми, свободно сменяйки плочките от контрастиращи форми към такива, които са сходни.

След като детето е свикнало да разпознава фигурите и да ги поставя на съответните места без проба и усилие, играта с цветната дървена мозайка става лесна и увлекателна за него. Упражнението се усложнява когато му предложите да премине към подреждане на изображението от шаблона, но извън него, на работната маса. След усвояването на подредбата, може да затрудните детето като върху бял лист очертае фигурите, опитвайки се да пресъздаде картината от шаблона.

 

Дървената мозайка притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

Размер на цветната дървена мозайка:

 

330х225х45мм

 

Посетете категориите "Образователни игри"  и "Конструктивни игри" за още подобни продукти от PlaySense

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!