Игри за стена

Образователни игри за стена

Играта спомага за нормалното развитие на всяко дете и за формирането на детския характер и поведение. В играта детето проявява повече самостоятелност, отколкото в която и да е друга дейност. Всяка детска игра е целенасочена, организирана и осъзната дейност.

Играта е съзнателна и целенасочена дейност. Нейната същност е в това, че тя отразява контакта на детето с околния свят. Чрез играта то опознава предметите, с които си служат възрастните. Овладяването на действията с тях не е лесна задача, за която се изисква опит и упражнения. Детето се упражнява или получава нови знания чрез играта. Освен действията с предмети в игрите децата упражняват и човешките взаимоотношения. Децата притежават естествен стремеж да опознават околната среда подражавайки на възрастните.

Игрите за стена са много полезни за децата, тъй като ги мотивират да стоят изправени и да изследват продуктите. PlaySense предлага играчки за стена под формата на различно животно – например, дървен крокодил за стена, дървен хипопотам за стена и др. Характерното при тази игра е монтирането и на стена. Подходяща е дори и за прохождащи деца, като провокира интереса им и ги задържа изправени.

 Чрез нея децата имат възможност да подреждат пъзел от различни животни - тигър, крокодил, слон и зебра. Техните тела се комбинират чрез завъртане на 3 отделни части. Телената спирала е с разноцветни мъниста. Преместването им развива фината моторика на пръстите.

 Има и 3 лабиринта от различни пътечни, по които децата придвижват разнообразни по цвят и форма геометрични фигури.

Прочети още

Телените игри с дървените топчета пък са за координацията – на ръце-очи

Такива са игрите тип дървено трасе за стена. Играта представлява всъщност една дървена платформа, с издълбани пътечки и домашни животни. Тях детето придвижва и размества, преминавайки през въртящо колело в центъра на лабиринт. По този начин детето укрепва захвата на пръстите си и координира движението на китката.

Много важен е прехода към игрите за построяване, подреждане, надстрояване с кубчета. Като например, форми лабиринт - Shape Maze. При тази игра дървената основа е с издълбани улеи, по които се придвижват осем квадрата, посредством накрайник, който е съответно триъгълник, квадрат и кръг, обозначени със зелен, син и жълт цвят. Върху основата са принтирани осем различни модела. Тези различни конфигурации децата изграждат чрез приплъзване на квадратите.

Като цяло, игрите с магнитните лабиринти засилват концентрацията, задържат вниманието и развиват фината моторика. А и подготвят трипръстовия захват.

Игри за стена за логическо мислене

Детето на 6 години има за цел да усвои много умения, защото е в предучилищна възраст. То започва да любопитства какво е това „време“, как се определя часа и какво значи. За тази цел препоръчваме изработения от дърво Календар. Това е забавно пособие, разполагащо с подвижни стрелки, прозорчета и цветни означения. Детето определя времето навън, а също и ден от месеца, ден от седмицата, час и минути. Ако ви е любопитно да разберете повече за Календара на Playsense и как с негова помощ да научим детето да определя времето и часа, прочетете статията ни с полезни съвети тук.

Игри за стена - За кого са подходящи?

Игрите за стена предоставят комплексни възможности за ранно детско развитие чрез игра. Те подпомагат развитието на фината моторика, координация между ръце и очи, логическо мислене, разпознаване на цветовете, разпознаване на формите в 2D и 3D проекция, умението на децата да играят заедно с други деца, да броят, развиват тяхната фантазия, креативност и пространствено мислене.

Лесен начин да научи вашето дете азбуката са игрите за стени, тип Математика за стена Learning Maths. При тази игра се приплъзват буквите, за да съставят думички. Представлява плоскост от MDF, в която е издълбан лабиринт за придвижване на 34 броя дървени цилиндъра с принтирани върху тях цифрите от 0 до 9, както и четирите действия в математиката - събиране, изваждане, умножение и деление).

Разгледайте останалите дървени играчки на PlaySense

марки
Подреди по