Математика за стена от дърво

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50675
+ -
95,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Математика за стена от дърво - Описание на играта:

 

Плоскост от MDF, в която е издълбан лабиринт за придвижване на тридесет и четири броя дървени цилиндъра с принтирани въху тях цифрите от 0 до 9,  знаците за четирите действия в математиката(събиране, изваждане,умножение и деление) и знакът равно. Наричаме условно продуктите "за стена",защото е предвидено закрепване за стена, но те могат да функционират и без закрепване.Играта  математека за стена е подходяща дори за най-ранна детска възраст,когато детето започва да се изправя,придържайки се за дървената дъска. Със своите малки ръчички то захваща кръгчетата и ги побутва по прорезите.Така укрепва захвата на пръстите и се координира с движението на китката.При самото придвижване на дървените цилиндърчета по издълбаните коридорчета детето развива моториката на пръстите ,координацията ръце-очи,както и логическото мислене. Математиката за стена от дърво е препоръчителен продукт за ранни занимания по математика, запознаване с цифри, числови редици и математическите действия.

 

Математика за стена от дърво - първи стъпки в научаването на цифрите от 0 до 9. 

 

С тази образователна игра децата научават цифрите,които представляват числата,научават названията им.В началото упражнението се състои в поставяне на цифрите от 0 до 9 в последователност,в числен ред според дължината,проследяване с пръст,назоваване.Упражнението е просто.За целта децата подреждат дървените цилиндри в хоризонталните или вертикални улеи.Тези упражнения се повтарят неколкократно и така детето се приучава към по-технически език.

 

Първи стъпки в събирането и изваждането с математика за стена от дърво?

 

След това,ползвайки дървената математика за стена,децата преминават към по-висшето упражнение:събиране и изваждане на числа,като използват съответните математически знаци./8+2=10,7-4=3/.Когато всичко това ,за огромно удоволствие на детето е било научено,неговото внимание можем да насочим към операциите умножение и деление.

 

Математиката за стена от дърво притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

 

Можете да я откриете в магазин PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София – ул. "Цар Симеон " 55,

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

Размер на продукта: Математика за стена от дърво

 

600х400х35мм

 

Посетете категориите "Игри за стена" и "Образователни игри" за още подобни продукти от PlaySense

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!