Дървена игра с топче

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50109
Характеристики
Характеристики

Описание на дървената игра с топче

 Тази забавна игра с топче е двустранна: От едната страна  на играта с топчета е изобразен градски пейзаж с лабиринт- шосе. От втората  страна на игра с топчета е изобразено морско дъно с очертани траектории-пътечки. Към комплекта на игра с топче има приложени две метални топчета.

Целта на тази дървена игра  е внимателно да се премине топчето по трасето. Внимавайте топчето да не попадне в някой от отворите, преди да се достигне съответния финал. Може да придадете състезателен характер на играта с топчета, като предложите на две или четири деца да играят едновременно от различните и страни. Победител е този, който първи достигне финала, изминавайки без грешка цялото очертано трасе на игра с топчета.

Упражненията с игри с топче са за визуална координация, където се изискват по-сложни процеси, но поради тази си причина игри с топчета са по-стимулиращи и мотивиращи. Игра с топчета се нуждае от по-бързи рефлекси и много внимание. Тази игра за координация развива способността на децата да извършват фини движения с ръце.

Кои са причините да насърчаваме децата към игри с топчета.

Способността на децата да извършват фини движения с ръце и комуникативните им способности намаляват при продължителен престой пред екрана на телевизор, компютър или друго устройство.Канадски учени изследвали 2400 деца на две и три години, и техните родители. Децата, прекарали по-дълго време пред телевизионния екран или в компютърни игри, се представили по-зле при основна проверка на умения за координация, комуникация, социални умения и решаване на проблем за три- и петгодишна възраст, съобщи ирландският сайт Брейкингнюз, цитиран от БТА. Една четвърт от децата имали дефект в общуването или моториката, или забавили своето речево развитие още в предучилищна възраст.

"Взирането в екрана пречи на развитието на физическите и умствени способности на децата и вреди на социо-емоционалното здраве", каза д-р Шери Мадигън, водещ учен от университета в Калгари.

Учените установили, че децата на две години прекарват средно по 17,09 часа седмично пред екрана на електронно устройство, а три- и петгодишните - съответно по 24,99 и 10,85 часа.

Изследването е публикувано в JAMA Pediatrics.

 

 

Дървената игра с топче притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Игра с топчета е неподходящ продут за деца под три години.

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

Размери на дървената игра с топче:

 

255х345х170мм

Тегло: 1,67 кг. 

 

 

 

Посетете категориите "Конструктивни игри" и "Сюжетно-ролеви игри" за още подобни продукти от PlaySense