Логически дървени блокове на Денеш

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 56164
+ -
65,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на логически блокове на Денеш

 

Логическите блокчета на Денеш представляват 48 бр. кубчета от твърдо дърво, всяко от които е различно от останалите според комбинацията от признаци: - цвят (червени, жълти и сини) - форма (12 бр. кръгли, 12 бр.   квадратни, 12 бр. триъгълни, 12 бр.правоъгълни) - размер (големи и малки) - дебелина (дебели и тънки). Поставени са в дървена кутия, затваряща се с акрилен капак. Дъното на кутията е очертано с контурите на кубчетата за правилното им подреждане. Логически блокове на Денеш могат да се извадят и разбъркат на работната маса, а след това детето прави опит всички да се поставят обратно на правилните им места.  Подходящи са за деца от 2 до 6 години. За развитието на символното мислене, което Золтан Денеш определя като един от висшите стадии в математическото мислене.

 

Как се играе с логическите блокове на Денеш?

 

Като правило в игрите и упражненията с логическите блокове на Денеш могат да участват едновременно няколко деца. В началото възпитателят определя признаците:цвят, форма, размер, дебелина, а децата сравняват блоковете по дадените параметри. Правят обобщения, нареждат по цвят, големина, форма. В началото децата се фокусират върху различията при една конкретна величина-например височина. След това преминават към разграничение по две величини-площ, форма. Следващата задача обхваща разликите в три величини или обратно,намират сходно другарче на дадено блокче по зададен признак. Може да скрием фигура от подредената редичка от детето. То трябва да я познае. При затруднение подпомагаме с въпроси за цвят, големина, форма.

 

Какво можем да правим с логическите блокове на Денеш?

 

С логическите блокове на Денеш децата могат да изграждат различни пространствени композиции, могат да ги съчетават под формата на пъзел, подобно на играта Танграм. При друга задача на лист начертаваме квадрат, който разделяме на девет квадратчета. Поставяме различни фигури във вертикал и хоризонтал. Детето трябва да добави правилната фигура в празните квадратчета. Могат да се измислят задачи с различна степен на сложност, всичко зависи от въображението на педагога. 

 

Как логическите блокове на Денеш помагат на вашето дете?

 

Упражненията с логическите блокове на Денеш съдействат за развитието на възприятието и детското  въображение. С ярките си цветове те привличат детския интерес и желание за активна дейност, което ги прави незаменимо средство за визуализиране на абстрактните математически понятия. Играта с тези геометрични фигури способства развитието на детското логическо и комбинативно мислене.

 

 

Дървените логически блокове притежават сертификат за качество и безопасност EN71.

Производител:VIGATOYS

Вносител:ВАЛАНИ Трейд ООД,официален дистрибутор на VIGATOYS за България

Можете да ги откриете в магазини PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София-ул."Цар Симеон" 55

София-Парадайс Център

Пловдив-ул."Христо Г. данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

Размери на логически блокове на Денеш: 

 

250х155х80мм

 

Магазин за детски играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дата. За още интересни продукти от същата категория,посетете категория "Образователни игри". 

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!