Дървено Математическо сметало

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50022
+ -
39,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървеното математическо сметало

Дървеното сметало за смятане е незаменим помощник на децата в предучилищна възраст и в първи клас.Много от малките деца броят,като рецитират наизустения естествен ред на числата.Но са объркани,когато се сблъскат с количествата,съответстващи на тези числа.Детското сметало ползваме за обучение на сетивата и като увод в аритметиката. 

Сметалото за първи клас е със солидна дървена основа и метални дъги с цветни топчета.От двете страни на дървената преграда са принтирани действията изваждане и събиране с  числата от 1 до 10.

Децата за първи път имат възможността да се запознаят с основните понятия в аритметиката:разлика между число и цифра,сбор и разлика,равенство,по-голямо и по-малко.Естествено единиците се превръщат в малки цветни топчета.

Броенето на пръстие е нещо конкретно за детето,тъй като винаги открива същите предмети,неизменно обединени в дадено количество. Изключителната точност и конкретика на детския ум се нуждае от ясна и прецизна помощ.Когато се даде сметало на детето,виждаме,че дори и най-малките проявяват жив интерес към броенето.Затова може да ползваме дървеното сметало в игрите с деца над тригодишна възраст.С него смятането е лесно и забавно.

 

Основната функция на дървеното математическо сметалото е да представи числата като сбор от единици, а от там и тяхната разлика.

 Как се смята със сметалото:

Преместването на топчетата и свързването им в количества представлява началото на аритметичните операции.Това движение създава една приятна игра,а умът се впуска в определяне и събиране на количества.За детето ще бъде лесно да научи цифрите,които представляват числата.Преброяването на отделните единици дава на детето понятие за числена група. 

 

Числото 5(множеството от 5 червени топчета) е изразено с всяка възможна комбинациа на сбора от едната страна и обратно,всяка възможна комбинация на неговата разлика.Отделните мъниста в сметалото за училище могат да бъдат отчетливо отброени,но всички заедно представляват единство на единиците,съставляващи всяко едно от представяните числа.Детето добавя една единица след друга ,за да получи общия им сбор.Обратно ,при изваждането, детето отнема единици от множеството и отброява останалите дървени топчета на металната дъга.С дървеното сметало за смятане децата могат да отброяват,да събират и изваждат,както и да съставят различни комбинации,които да съпоставят.

 

Дървеното сметало притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

Размери на продукта: 290х150х75мм

Тегло: 0,63 кг.

 

Посетете категорията "Образователни игри" за още подобни продукти от PlaySense

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!