Дървена магнитна дъска на стойка

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50952
+ -
159,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървената магнитна дъска на стойка

 

Изключително надежна и устойчива е двусстранната магнитна дъска. Към дървената магнитна дъска на стойка са приложени комплект тебешири, флумастер,гъбичка и ролка с десетметрова хартия, краищата на която се притискат с магнити. Най-ценното и предимство обаче е, че може да следва растежа на детето/височината и се регулира посредством осем дървени винта/.На дървената стойка се прикрепя полица с отвори.В тях могат да се поставят контейнерчета с рисувателни материали или вода при рисувате с боички.Дървената магнитна дъска за писане и рисуване е подходящ продукт за детски градини и заведения за работа с деца.

 

Как дървената магнитна дъска на стойка помага на вашето дете?

 

Упражненията, които са свързани с рисуване,писане и редене на магнитната дъска,са толкова привлекателни за детето,че то ги повтаря отново и отново.Мария Монтесори отбелязва,че детето учи по-добре ,ако може самостоятелно да избира вида дейност и нейната продължителност. Децата трябва да имат възможност да работят с материалите,които ги интересуват.Тогава те учат лесно и с радост.Заниманията с дървената магнитна дъска на стойка дават тази възможност.

 

 Ползването на магнитната дъска за рисуване подпомага детското развитие в овладяване на писането като последващ етап.Според Сеген не е нужно да учим детето да пише,дете,което може да рисува, ще пише.Затова с магнитната дъска предоставяме на детето гладка повърхност,върху която ще се появи рисунката.След това съблюдаваме за линиите,които малчуганът ще изпише по повърхността и.

 

Как се играе с дървената магнитна дъска на стойка?

 

В горния край на магнитната дъска е поставена ролка с хартия,която децата лесно приплъзват и прикрепят с 4 разноцветни магнити към бялата магнитна страна.Върху листовете от хартиената ролка детето може да упражнява да изписва извити,прави или накъсани линии.Дори очертаването на непрекъснати контури му доставя голямо удоволствие.Всичко това подпомага детето в развитието на пространтвеното му и логическо мислене, стимулира неговите любознателност и творчество.

 

 

Дървената дъска притежава сертификат за качество и безопастност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

Размер на дървената магнитна дъска на стойка:

 

1100х560х450мм

 5,840кг

Посетете категорията "Образователни игри" за още подобни продукти от PlaySense