Къща за кукли VIGA Еко, дървена

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 51629
+ -
169,00 лв.
Характеристики
Характеристики

 

Характеристики на Къща за кукли VIGA Еко, дървена

 

Предвид времето, в което живеем, ние като родители имаме отговорната задача да възпитаваме децата си по глобалните въпроси. Как се живее без отпадъци, какво означава да водим екологичен начин на живот? Каква е ролята на всеки един човек, за да е планетата по-добро място за живеене? Вярно, че до сега рядко се е говорило по тази тема, но вече е важно децата да бъдат образовани, защото е налице резултатът ако не живеем съобразно природата.

Играейки с тази прекрасна дървена къща, децата се обучават във воденето на екологичен начин на живот. Запознават се с използването на вятърната и слънчева енергия, учат се да класифицират отпадъците, осъзнават ролята си спрямо природата.

Дървената еко къща е подходяща за деца над 3 годишна възраст.

 

Кое е уникалното в тази игра?

 

Играта е забавният начин да възпитаме у подрастващите самосъзнание за живот съобразен с природата. Сюжетно-ролевата игра дървена еко къща дава възможност на малчуганите от малки да разберат как е правилно да се живее без хората да сме тежест за планетата.

Дървена къща за кукли съдържа комплект с обзавеждане на четири стаи и двете важни фигури, семейството. Покривът и лицевият панел лесно се демонтират и функционалността на къщата се разширява. Покривът е с фотоволтаичен панел и вятърна турбина за електричество.

Играта с дървената къща за кукли дава възможност на детето да влезе в ролята на възрастен. Детето придобива повече увереност. Учи се да проявява грижа и любов. Подрежда мебелите в различните помещения по свой си начин, като използва въображението си.

 

С какво играта е полезна за детето?

 

В процеса на играта с къщата за кукли детето разиграва различни емоционални състояния. Така се учи да разбира своите емоции, да ги различава и контролира.

Много често такъв тип игра успокоява детето и му помага да се откъсне от действителността. С помощта на куклата детето разиграва важни събития от живота си, така по-лесно се справя с чувствата си, по-лесно се научава да отреагира в ситуации, възпитава се в отговорност. Тази интересна занимавка е с доказан терапевтичен ефект. Използва се от родители и терапевти за подобряване на отношенията в семейството, за създаване на доверие, отговорност, доброта.

 

Родителите и децата

 

Подходяща е както вкъщи, така и за детски градини и центрове. Материалите, от които са направени аксесоарите, са екологични и качествени. Децата често се привързват към играчките, които имат човешки черти, което е напълно обяснимо в психологията. Точно поради това игрите с малки дървени кукли са предпочитани от малките човечета и имат доказан положителен ефект върху детското развитие.

Родителят може да се включи като помощник на малчугана или да наблюдава разбрано, без да се намесва. Много често в разговори с деца психолозите използват кукли. Причината е че, когато детето играе с кукла, то дава контрол над събития от своя собствен живот. Малките развиват въображението си, пресъздават живота си такъв, какъвто искат да бъде или това, което виждат около себе си. Ролята на родителя е да разбира сигналите от рожбата си по време на игра. Сюжетно-ролевите игри като тази просто улесняват този процес и дават възможност за забавно учене, възпитание и разрешаване на дълбоки проблеми.

 

Дървената къща притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

Размери на продукта:

 

465х365х310мм

 

 

Магазин за детски играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още интересни продукти от същата категория,посетете категория "Сюжетно-ролеви игри

 
 
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!