Дървена Дженга кула

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 56215
+ -
33,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървената Дженга кула

 

Дървената Дженга кула е настолна игра, която съдържа 48 бр. трицветни дървени блокчета и 2 зарчета с обозначени цветове. Целта на тази семейна игра е да се изгради възможно най-висока кула от дървените блокчета.

Постройте кулата,като за всеки етаж използвате 3 блокчета. С преместването на дървените блокчета и поставянето им едно върху друго, детето разбира последователността на построявянето на Дженга кулата. Всеки играч последователно хвърля зарче, изтегля блокче от съответния цвят и надстроява кулата.Победител е последният  играч,поставил блокче върху кулата,без да я събори. Ако при надстрояването е нарушена целостта и блокчетата са поставени неправилно, често пъти кулата се сгромолясва. Това упражнение толкова привлича децата, че те често пъти строят кулата с единствената цел да проверят колко дълго ще се задържи дървената кула без да падне. При тази игра не е възможно повтаряне на упражненията, давате простор на детската фантазия. Забавленията с  дървената Дженга кула са занимателни, както за малки,така и за големи.

При играта с дървена Дженга кула детето се научава да различава визуално големината на обемите и площите. Тя води до развитие на фината и грубата моторика, координацията на движенията, зрителната памет, ориентацията в пространството и равнината, както е и подготовка за усвоявване на математиката. Благодарение на тази игра детето по експериментален път добива сензорна представа за центъра на тежестта на дървените блокчета. Тях детето може да използва като строител и изгражда различни пространствени фигури, стълби, пътечки, коминчета, да нарежда последователно едно след друго и бута като домино. С помощта им въвеждате понятия като по-къс, по-дълъг,като нареждате едно до друго блокчета от един цвят, а под тях едно или няколко блокчета, но по-малко на брой. Така детето се учи да определя съотношението между размерите на геометричните фигури и закономеpностите на техните цветови съчетания.

 

Дървената дженга кула притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

Размери на дървената Дженга кула:

 

83х83х260мм

Тегло: 0,83 кг.

 

 

Посетете категорията "Конструктивни игри" за още подобни продукти от PlaySense

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!