Playsense & VIGA TOYS – игри (с)мисъл

Playsense & VIGA TOYS – игри (с)мисъл

21 април 2020

 

Блестят очички, треперят душички. Не стигат думите да се опише детското вълнение при мечтата за някоя играчка. Вероятно в този миг в ума ви изплуват всички онези играчки, които тънат в забравата на някой дълго неотварян шкаф, а причината - отдавна не представляват никакъв интерес за детето. Спокойно! Това е напълно нормално. Светът, в който имат удоволствието да растат децата ни е наситен от цветни, движещи се, вълнуващи и привличащи вниманието игри от смартфона на мама и тате. Това, обаче, далеч не е устойчиво решение особено, когато искаме децата ни да са част от развиваща среда, да опознават света с всеки изминал ден и да се образоват с усмивка. 

 

Е, ние и приятелите ни от VIGA TOYS знаем това. Развитието на децата чрез забавления и откъсването им от, така вредните особено за ранното детство, смартфони е нашата основна мисия. Ние, екипът на Playsense вече повече от 7 години работим в трайно сътрудничество с дървени играчки VIGA TOYS. Работейки усърдно, вече години поред се грижим децата да задържат вниманието си на една играча изключително дълго време, да опознават света чрез нея и да развиват умения от ранна възраст, до първи клас. 

 

Какво е VIGA?

 

 

VIGA е бранд за дървени играчки регистриран на пазара през 2003 година, който има за цел да разработва високо качествени дървени играчки за деца по целия свят. Всички VIGA играчки са съвместими с EN71 - Европейски стандарт за безопасност на играчките, ASTM (Американски стандарт за безопасност на играчките) и GB6675 Китайски стандарт за безопасност на играчките. Образователната функция e етикетът на играчките VIGA. 

 

Към днешна дата играчките VIGA TOYS се разпространяват в над 60 държави по целия свят, включително Европа, Северна Америка, Япония, Австралия и Близкия изток. Те са високо препоръчвани за училищни заведения и обожавани от родителите и децата. 

 

Като бранд за дървени играчки се бори за безопасност, естественост, обучение, развитие и забава за децата. 

 

Освен това, VIGA TOYS има мисия. Множеството реализирани изследвания от бранда демонстрират силната връзка между играта и ученето в първите години от детското развитие. Днес, много от децата не играят достатъчно защото вниманието им е окупирано от модерните технологии /смартфони и компютри/. 

 

Компанията се старае да помага на родителите в правилното отглеждане на младите поколения и да пробужда детското в тях. Мисията се стреми да спаси децата от виртуалния свят, който крие редица рискове за доброто развитие на всяко дете.

 

VIGA TOYS - играта като естествено движение

 

 

Играчките Viga toys са изключително подходящи за игри и занимания по метода Монтесори. Те са креативни, от естествени материали, обагрени в приятни цветове, с прост дизайн, позволяващи в игрите да се реализира принципа на обучение и самообучение.  Дървените играчки са добрият избор, защото играта с тях стимулира детското развитие.

 

Целият свят знае, че игрите са полезни за детското развитие когато постигат определено ниво на изтънченост. Няколко са основните мотиви, които присъстват в цялостния бранд на производителя:

 

  • Забавлението е позитивно чувство, което прави децата щастливи чрез засилване на техните емоции; 
  • Играта насърчава децата да опознават света активно през първите няколко години от живота си; 
  • Играта е ефективният начин да социализираме децата и да им помогнем в създаването на приятелства;
  • Сравнявайки с пасивно наблюдение върху другите, играта стимулира директната инициатива при децата. 

 

Всички деца биха играли ако имат шанс, особено с други деца. Играчките, с които играят са забавни и често креативни, понякога груби, но не се плашете да дадете превес на детето по природа.

 

Играй с VIGA, учи за забавление!

 

Активираща бебешка проходилка от дърво Уолкър

Активираща бебешка проходилка от дърво Уолкър

 

Как Playsense & VIGA TOYS обединяват усилия в името на детското развитие?

 

Прави са хората, като твърдят, че може да бъде създадено здраво партньорство в името на здрава идея. Е, здравата идея, мисълта и чувството ни е насочено към устойчивото развитие на децата и сбъдването на мечтите. Децата, онези вибриращи от вълнение светлинки, които с любопитните си очички опознават света и се учат на живот. Децата, нашият извор към по-чист, истински и смислен живот. Децата, нашата отговорност. Децата, нашите учители. Ние знаем, децата сами ни подсказват влеченията, талантите, стремежите и емоциите си, но го правят по-добре само в условията на развиваща среда, благодарение на която те могат да придобият всички необходими базови знания, за да правят избори. 

 

Водени от обща кауза – децата, заедно с VIGA TOYS вече цели 7 години поддържаме силата на игрите – смисъл, с мисъл за детето. В скрепено партньорство ние помагаме децата да помечтаят за пъстрите дървени играчки пред пораждащите агресия машини на новото време, в това число телефони, таблети, компютри и др. 

 

Избираме да представяме на децата вълнуващи играчки, а на родителите алтернативи в създаването на развиваща среда за децата. Ние поставяме развитието на детето на първо място и избираме да представяме играчки, изработени от качествени материали. Мислим зелено и следваме обогатяващият метод по програмата на Мария Монтесори. 

 

Водени от обичта си към децата, ние, екипът на ВАЛАНИ Трейд ООД вече 7 години сме официален представител и дистрибутор на марката VIGA TOYS за България. Заедно с нашите партньори успяваме да представим на пазара нещо различно, нещо с мисъл и чувство както за деца, така и за родители, педагози и всички, които имат контакт с деца.