Въртящи дървени геометрични фигури

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 59611
+ -
37,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървени геометрични фигури и зъбчати колела

 

Тази игра-пъзел наричаме въртящи геометрични фигури, защото е съставена от геометрични блокчета, три големи диска-зъбни колела и цветни форми с отвори на триъгълник,квадрат и шестоъгълник.Всички те се нанизват последователно върху цветна основа и се въртят едновременно в двете посоки. Цветовете са натурален и ярки контрастни, което привлича и изостря детското внимание.

Предложете на детето да извади последователно нанизаните детайли. Различната форма и цветоте стимулират детската любознателност. За малките деца взимането и поставянето на фигурите и зъбчатите колела на съответните места им помага да усъвършенстват умишленото хващане и вгнездяване. Тъй като фината моторика още не е развита, те използват целите си ръце, за да изследват и държат. Играта с въртящите геометрични фигури и зъбчати колела помага на детето да позиционира и координира пръстите си. 

Следващият етап от реденето на пъзела е правилното подреждане на фигурите върху дървената платформа. Като начало насочете детето към основните геометрични фигури, около които ще наниже последователно или по метода на пробата и грешката зъбчатите колела и кръгчета със същата изрязаната форма. За всяка от трите геометрични форми детето само подбира съответния елемент за нанизване. Зъбчатите колела са три диска с еднакъв диаметър и назъбени краища. Детето ги нанизва и върти, посредством високите геометрични фигури. Колкото по-сложно е движението, толкова повече физически и умствени усилия са нужни. Ако детето е ситуирало правилно фигурите, с удоволствие ще установи,че при завъртането,на което и да е блокче,се въртят едновременно всички останали едновременно и в двете посоки.

Това дидактично пособие е подходящо за децата над 18 месеца и подпомага зрителното и тактилно различаване на геометричните форми.

Играта за нанизване и въртене на геометричните фигури развива фината моторика, въображение, търпение, подготвя ръката за писане и развива координацията.

 

Дървените въртящи геометрични фигури притежават сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

Размери на продукта: 280х110х80мм

Тегло: 0,77 кг.

 

Магазин за детски играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Детски дървени играчки от 1 до 3 годишна възраст“, "Конструктивни игри“ и "Дървени пъзели и сортери".

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!