Танграм - седем дървени плочки на умението

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 56301
+ -
39,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на Танграм

 

Дървеният танграм е логическа игра от времето на Питагор, а редица изследователи твърдят, че е древна китайска игра. Според известно предание танграмът е бил изобретен съвсем случайно. Това се случило в Древен Китай, където грънчар на име Тан се запътил към двореца, за да покаже на императора своята най-хубава плочка. Вървейки натам, той изпуснал квадратната керамична плочка и се счупила на 7 части с различни форми. Мъжът се опитал да си съедини отново, но размесвайки ги, изграждал причудливи фигури от отделните елементи. Процесът на подреждане на парчетата се оказал невероятно забавен. Играта бързо се харесала и на други хора и станала популярна. До днес правилата ѝ не са промени, материалите, от които се изработват фигурите, са разнообразни, но може би най-популярният е дървото.

 

Макар да е позната още от древността, играта танграм не е загубила своята популярност, а интересът към нея е все така силен. Това е така, защото тя има комплексни функции, като развива логическото, конструктивното и пространственото мислене.

 

Танграм игра

 

С помощта на танграм детето се запознава с различните геометрични форми: триъгълник, квадрат и успоредник, като ги назовава, сравнява по големина, изгражда специфични фигури по зададени силуети. Всички седем плочки от дървения пъзел се комбинират в различни фигури в двуизмерното пространство, без да се застъпват. На гърба на всяка карта-образец е подаден жокер за съответното изображение, който подсказва точния начин за комбинация на съответните геометрични елементи.

 

Това е типична главоблъсканица, защото развива ума и комбинативното мислене. Тя способства за развитие моториката на ръцете, конструктивното и логическо мислене, както и стимулира творческите умения и въображение у децата. Най-хубавото е, че предизвиква интерес у различните възрасти. Подреждането на дървените плочки с различни геометрични форми до образуване на различни фигури, комбинира успешно играта с ученето. Неусетно се развиват различни аспекти на мисленето. Математиката и в частност геометрията, не е най-любимата наука за децата, но запознаването с основните геометрични фуигури в процеса на играта, става неусетно и без затруднения.

  • Размери на артикула: 265х200х20
  • Тегло: 0,54 кг.

 

Танграм на достъпна цена

 

Ние от PlaySense винаги се стремим да Ви предлагаме качествени играчки на достъпни цени. За да сте наистина сигурни в думите ни, предложеният артикул притежава сертификат за качество и безопасност EN71. Всички материали, използвани за направата на играчката, са напълно безвредни за детското здраве. Дървото е материал, който гарантира дълъг живот за играта. Така Вашето дете ще може да ѝ се радва години наред и да преоткрива различните ѝ аспекти. Производител на този танграм са VIGATOYS, чийто официален дистрибутор за България сме именно ние ВАЛАНИ Трейд ООД. Можете да поръчате бързо и удобно артикула онлайн посредством нашия сайт. Доставките се осъществяват в рамките на повече от 3 работни дни. Ще се радваме да Ви видим във физическите ни магазини на адрес:

  • София – ул. "Цар Симеон " 55
  • София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center
  • Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

 

Нашите консултанти ще Ви посрещнат и ще отговорят на всеки Ваш въпрос. Обичаме да играем с малките си клиенти, затова във всеки наш обект малчуганите могат да поиграят на воля с любимите си дървени играчки. Очакваме Ви!

 

Посетете категориите “Конструктивни игри” и “Образователни игри” за още подобни продукти от PlaySense!

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!