Дървен танграм VIGA - комплект магнитни форми

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50643
+ -
48,50 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървения танграм 

 

Тази игра е включва 35 броя разноцветни магнитни геометрични фигури,толкова, колкото са елементите на 5 броя класическа игра танграм: 10бр. големи правоъгълници, 5бр.-средни, 10бр.-малки, 5бр. успоредници и 5бр. квадрати. Към нея има 20 карти с 40 цветни изображения и възможни комбинации. Множеството магнитни фигури прави играта с тях още по-забавна, защото съчетанието им в пространствени композиции на магнитната дъска е вълнуващо предизвикателство за малките творци. Освен затвърждаване на познанията им за цветове, геометрични форми с различен размер и площ, децата развиват своето въображение и конструктивни умения, концентрация на вниманието, зрителната памет, ориентацията в пространството и равнината.

Комплектът геометрични магнитни форми, съчетани в танграм, е изключително подходящ за детски градини, училища и обучителни центрове, тъй като е добър вариант за колетнивни занимания.

Дървеният танграм е логическа игра от времето на Питагор, а редица изследователи твърдят, че е древна китайска игра. Според известно предание танграмът е бил изобретен съвсем случайно. Това се случило в Древен Китай, където грънчар на име Тан се запътил към двореца, за да покаже на императора своята най-хубава плочка. Вървейки натам, той изпуснал квадратната керамична плочка и се счупила на 7 части с различни форми. Мъжът се опитал да си съедини отново, но размесвайки ги, изграждал причудливи фигури от отделните елементи. Процесът на подреждане на парчетата се оказал невероятно забавен. Играта бързо се харесала и на други хора и станала популярна. До днес правилата ѝ не са промени, материалите, от които се изработват фигурите, са разнообразни, но може би най-популярният е дървото.

Макар да е позната още от древността, играта танграм не е загубила своята популярност, а интересът към нея е все така силен. Това е така, защото тя има комплексни функции, като развива логическото, конструктивното и пространственото мислене.

 

Танграм игра с магнитни форми

 

С помощта на танграм детето се запознава с различните геометрични форми: триъгълник, квадрат и успоредник, като ги назовава, сравнява по големина, изгражда специфични фигури по зададени силуети. Всички плочки от дървения пъзел се комбинират в различни фигури в двуизмерното пространство, без да се застъпват. На всяка карта-образец е подадено съответното изображение, което  детето може да съставе с комбинация от съответните цветни геометрични елементи.

 

Това е типична главоблъсканица, защото развива ума и комбинативното мислене. Тя способства за развитие моториката на ръцете, конструктивното и логическо мислене, както и стимулира творческите умения и въображение у децата. Най-хубавото е, че предизвиква интерес у различните възрасти. Подреждането на магнитните дървени плочки с различни геометрични форми до образуване на различни фигури, комбинира успешно играта с ученето. Неусетно се развиват различни аспекти на мисленето. Математиката и в частност геометрията, не е най-любимата наука за децата, но запознаването с основните геометрични фуигури в процеса на играта, става неусетно и без затруднения.

 

Танграм на достъпна цена

 

Ние от PlaySense винаги се стремим да Ви предлагаме качествени играчки на достъпни цени. За да сте наистина сигурни в думите ни, предложеният артикул притежава сертификат за качество и безопасност EN71. Всички материали, използвани за направата на играчката, са напълно безвредни за детското здраве. Дървото е материал, който гарантира дълъг живот за играта. Така Вашето дете ще може да ѝ се радва години наред и да преоткрива различните ѝ аспекти. Производител на този танграм са VIGATOYS, чийто официален дистрибутор за България сме именно ние ВАЛАНИ Трейд ООД. Можете да поръчате бързо и удобно артикула онлайн посредством нашия сайт. Доставките се осъществяват в рамките на повече от 3 работни дни.

 

В комплектът е включена торбичка от плат за съхранение на елементите.

 

Размер: 100х100х10мм

 

Продуктът можете да откриете в магазин за дървени играчки PLAYSENSE на адрес:


София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

 

Нашите консултанти ще Ви посрещнат и ще отговорят на всеки Ваш въпрос. Обичаме да играем с малките си клиенти, затова във всеки наш обект малчуганите могат да поиграят на воля с любимите си дървени играчки. Очакваме Ви!

 

Посетете категориите “Конструктивни игри” и “Образователни игри” за още подобни продукти от PlaySense!

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!