Дървена игра за екологично сортиране ( рециклиране)

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 44504
+ -
53,00 лв.
Характеристики
Характеристики

 

Описание на дървената игра за екологично сортиране ( рециклиране ):

Дървената игра за екологично сортиране и сепариране е изключително подходящ дидактичен материал за екологично възпитание на малчуганите още от ранна детска възраст. Важно е да възпитаме у децата правилно поведение, когато са сред природата, както и да изградим грижовно отношение към опазване на чистотата и. Екологичното възпитание е продължителен процес, пряко свързан с развитието на детското мислене и поведение.Упражненията с дървената игра за екологично сортиране са занимание с екологична насоченост, което води до обогатяване на знанията и уменията на децата за опазване на околната среда.

Чрез беседа и наблюдение запознаваме децата с различните изображения на отделните дървени елементи. Дървената игра за екологично сортиране съдържа 50 броя дървени блокчета с картинки на ежедневни отпадъци от едната страна, 4 различни лица в 4 различни цвята от другата, дървен панел, нарисуван с 4 контейнера за отпадъци в 4 различни цвята и 2 дървени зарчета. Всичко това е прибрано в удобна дървена кутия.

Упътване за един играч:

ПЪРВА СТЪПКА: Изсипете внимателно всички блокчета върху масата, с картинките на отпадъците нагоре. Поставете панела на кошчето в процепа на капака на кутията с лице към играча.

ВТОРА СТЪПКА: Вземете едно по едно всяко блокче и го поставете в правилната категория отпадъци. След като всички отпадъци са в кутията, проверете дали играчът ги е разпределил правилно.

Цветът на лицата, нарисувани на гърба на всяко блокче, съответства с цвета на кошчето. Играчът може да се научи да сортира боклук сам, подреждайки блокчетата по цветове. Опитайте да разделите отпадъците без да поглеждате гърба на блокчетата и ще сте по- бърз.

Упътване при колективна игра:

ПЪРВА СТЪПКА: Поставете внимателно всички блокчета на масата с картинките на отпадъците, обърнати нагоре.

ВТОРА СТЪПКА: Играчите се редуват да хвърлят зара. Цветът на зара показва цвета на контейнера, който трябва да използвате. Изберете блокче с отпадък и веднага проверете дали е правилно. Ако е, значи играчът умее да сортира боклук. Детето може да запази блокчето. Ако не успее, трябва да го върне обратно при останалите.

Усмихнатото човече на зара означава, че играчът има право на още един ход, а плачещото човече означава,че играчът трябва да пропусне един ход. Докато не са изтеглени всички блокчета, играчът с най-много такива печели играта.

Втори начин за игра:

ПЪРВА СТЪПКА: Поставете внимателно  блокчета на масата и ги обърнете с картинките на лицата нагоре.

ВТОРА СТЪПКА:  На случаен принцип разпределете по равно дървените блокчета между всички играчи. Всички играчи трябва да обърнат блокчетата си с отпадъците нагоре.

ТРЕТА СТЪПКА: Всеки играч хвърля зара, когато му дойде редът. Изберете блокче с отпадъци от неговата/нейната ръка. Обърнете го наобратно  и проверете дали цвета със зара съвпада. Ако съвпада, значи играчът умее да разделя отпадъците правилно. Детето може да пусне блокчето в кутията. Ако не съвпада, трябва да върне блокчето обратно.

Усмихнатото човече на зара означава, че играчът печели още един ход, а плачещото, че пропуска един ход.

СТЪПКА ЧЕТИРИ: Играчът, който прибере пръв всичките си блокчета в кутията, печели играта.

С какво е полезна дървената игра за сортиране (рециклиране):

С дървената игра за сортиране, сепаране запознаваме децата с необходимостта от разделно събиране на отпадъчни материали и опаковки като хартия и картон, пластмаса, стъкло, метал, бои и други. С подобен род игри децата по-лесно се адаптират и осъзнават,че опазването на околната среда зависи и от тях. С екологичното възпитание изграждаме природозащитна култура у подрастващите.

Дървената игра притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

 

Размер: 295х120х83 мм

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „дървени играчки от 3 до 5г. и от 5 до 7 годишна възраст“.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!