Играчки за ранно детство

В PlaySense ще откриете многообразие от артикули за всеки етап от развитието на своето дете. В тази категория сме подбрали страхотни играчки за ранно детство. Разгледайте предложенията ни и поръчайте лесно онлайн!

 

Играчки за деца до 3 години

 

Играчките за деца до 3 години са потребни още от първите месеци от живота на бебето. Именно тогава то започва да проявява форми на активност и любознателност. Първият етап е манипулиране с играчки. Той започва около 10-месечна възраст, когато малчуганите се научават да хващат, изучават, оглеждат предметите. Следва игра “едно до друго”, в която две, три или повече деца са обединени само външно от игровата ситуация. Всяко се занимава със своя играчка и си има цел, но не съществува общ замисъл. Това равнище е характерно за 2-3-годишни, като при него вече се появява интерес към игрите.

Прочети още за ранното детство

 

Играчки за деца над 3 години

 

Към 4-5-годишна възраст децата вече започват да играят на звена, при които може да участва и голяма група малчугани. Когато станат 5-6-годишни те са много самостоятелни в избора си на един или друг вид занимания. Голямо значение за провеждането на една такава игра оказва доброто усвояване на правилата на множество по-малки игри, които са познати дълго време преди достигането на този етап..

 

Игри през ранното детство

 

Игрите през ранното детство са доста по-мобилизиращи и насочват малчуганите към различни дейности. Преходът от младенчество към ранно детство завършва официално след първата година. Младенчеството според Рудолф Щайнер е периодът на отделянето от майката, като той може да се премине безпроблемно, но може и да се получи криза в отношенията им. Тук е мястото на родителя на избегне тази ситуация. За целта от голяма полза могат да бъдат артикулите на PlaySense.

Ранното детство е възрастта, когато малчуганите силно се впечатляват от движенията и са нетърпеливи да се научат да се движат - в това число влиза и прохождането. Те преминават този етап от живота си, когато станат господари на собствените си действия. Физиологично погледнато, можем да кажем, че мускулите и нервите им преминават през период, в който се научават да работят в хармония едни с други. Успешното преминаване през този период е от първостепенно значение за крайното усъвършенстване.

 

Игри за стена

 

От голяма полза за всеки малчуган са игрите за стени, тъй като те се поставят на стената в детската му стая и чрез тях го мотивирате да стои изправен. PlaySense предлага варианти под формата на различно животно – например, крокодил за стена, хипопотам за стена и др. Характерното при тях е монтирането на стената. Подходящи са дори и за прохождащи деца, като провокират интереса им и ги задържат изправени.

 

Игри с дървени топчета

 

Чудесен избор са и телените игри с дървени топчета. Като например, спирала с масивна дървена основа. Тя има три телени спирали в различна конфигурация. Детето може да придвижва с пръстчета по лабиринта, изграден от разнообразните по форма и цвят мъниста. По този начин, докато се забавлява, то развива своята координация на ниво ръце и очи. Напипва, докосва и усеща различните предмети и то, докато е изправено пред стената.

 

Играчки с кубчета

 

От особено значение и много важен етап е преходът към игрите за построяване, подреждане, надстрояване. Това са играчки с кубчета. Знаете ли как се борави дървен пъзел “Лабиринт”? Състои се от различни геометричните фигури. Те са в различни цветове – по този начин детето научава и запомня основните цветове. Хубавото е, че можете да го оставите да ги нанизва и завърта с пръсти само, за да усети как преминават през лабиринта и достигат до основата. По този начин неусетно ще развие своята фина моторика. На по-късен етап усложнете задачата, като му предложите да сравни извадените блокчета с изобразения цвят върху дървеното листо. Необходимо е то да избере фигурата с най-близък цвят и да започне нанизването от нея. Подобен вариант са дървените цветни кубчета. Тук детето се учи да разпознава различните животни, превозни средства, множества от плодове и цифри, съответстващи на техния брой. Можете да поставите едно кубче в друго или да подреждате по признак едно върху друго.

 

Играчки с лабиринти

 

Играчките с лабиринти засилват концентрацията, задържат вниманието и развиват фината моторика, а освен това подготвят трипръстовия захват. Като например, дървеното Трасе/Лабиринт. Целта тук е да се придвижват топчета по лабиринт – това всъщност е масивна дъска с цветни крачета. Цветовете тук са весели и красиви, за да задържат вниманието на малкия Ви наследник по-дълго време. В средата на дъската е поставено зъбчато колело, чрез завъртането, на което децата преместват цветните топчета в различни пътечки. Има и 6 карти с 12 примера на различно разпределение на топчетата, като цветните крачета служат за ориентир. Развива се логическото мислене и визуална памет у децата.

 

марки
Подреди по