10 играчки-подходящи подаръци за Вашето дете

10 играчки-подходящи подаръци за Вашето дете

22 февруари 2019

Всички деца обичат да получават подаръци. Подаръците са незаменим източник на емоции, израз на нашата обич и жест, който правим с цел те да са щастливи. Хубаво е подаръците, които правим на детето, да бъдат забавни, но и полезни за неговото развитие. Често нямаме идея какво да купим на детето и започваме да се колебаем в решението си. Бихме искали да направим избора Ви по-лесен с няколко идеи за подаръци, които със сигурност ще зарадват децата, а и ще допринесат за тяхното хармонично развитие.

Препоръчително е подаръците за най-малките да носят емоционален заряд и активно да стимулират интереса на детето- с цветове, форми, звук.

Иозбражение на дете, което си играе с дървен логически куб

Децата в ранна възраст имат нуждата да изследват и да играят с ръце.

 

Подаръкът, който би им бил интересен и забавен е дървеният Логически куб на Playsense. Това е образователна и многофункционална играчка. Кубът развива моториката, вниманието, концентрацията, паметта, координацията на движенията. В него има пет вида игри, всяка от които стимулира развитието на различни умения.

Изображение на дете, което си играе с дървен логически куб-2

Горната му част представлява дървена платформа с телен лабиринт и разнообразни цветни мъниста. Тази игра може да се отделя от куба и детето самостоятелно да играе с нея, като по този начин развива фината моторика на пръстите. Друга от игрите е лабиринт с пътечки, по които детето придвижва геометрични фигури в основните цветове. Третата игра се състои от 9 въртящи се форми с различни плодове. Посредством нея по достъпен начин детето се запознава с понятията редица, колона, диагонал. Следващата страна на куба има 4 отвора, през които детето промушва точно определена фигура с принтирани животни. Петата игра е класическо сметало. Играта е полезна както за най-малките, така и след това- в предучилищна възраст. 

Дървен логически куб

Логическият куб е предложение, което е подходящо както за момчета, така и за момичета.

Дървен логически куб- 2

Подаръците трябва да носят положителни емоции и да зареждат детето.

 

Няма да сбъркате ако заложите на музикална играчка. Всички деца са привлечени от звуковете и музиката. Дървеното Пате-ксилофон е играчка, която развива координацията ръце-очи на децата. На дървена основа във форма за пате, са закрепени осем цветни метални пластини с верни тонове от една октава. Палките са две, за да се стимулират и двете ръце. Всяка пластина възпроизвежда различен тон. Удряйки ги, детето развива уменията си да разпознава и да улавя разликите между тоновете.

Дървено пате ксилофон

Този подарък носи радост и удоволствие, развива музикалния слух на децата, носи веселие и забавление за цялото семейство. Детето може да изнесе импровизиран концерт на мама и татко, а те да го аплодират за чудесното изпълнение. Подаръкът е подходящ за момиченца и момченца и за всеки повод.

 

Ако се колебаете какво да подарите на вашето дете, то несъмнено ще се зарадва на цветната дървена Писта с коли на Playsense.

Снимка на деца, които си играят с дървено пате-ксилофон

Това е чудесно предложение и за деца, които не познавате добре, но искате да зарадвате с подарък. Универсална и винаги забавна,

 

Изображение на дървена писта - 1

 

изработена в четири ярки цвята, пистата разполага и с четири дървени колички, всяка с от които с цифра на числата от 1 до 4. Детето може да пуска количките една след друга, които скоростно се придвижват по наклонените улеи. Играчката е изработена от качествено дърво и се отличава със здравина, а играта с нея динамична и забавна . Този вид подарък ще донесе безкрайни минути забавление, като стимулира задържането на вниманието, подобрява координацията на движение и моториката.

Дървена писта

 

Снимка на дете, което си играе с цветна дървена писта, държейки количка

Всяко дете в ранна възраст би било щастливо, ако има собствен Автовоз.

 

Дървен автовоз -1

Децата на 3-4 години имат интерес към различните превозни средства. Натрупват впечатления за околния свят и искат да експериментират и да създават свои сюжети с подходящи играчки.

 

Дървен автовоз

 

Играчката, която предлагаме, е изработена от висококачествена букова дървесина и е копие на истински автовоз за коли. Комплектът включва камион с ремарке и четири разноцветни, различни по модел автомобили. Камионът е с подвижна връзка с ремаркето, а детето само монтира и демонтира ограничителите за колите. Ремаркето е на две нива, с плавно движение назад -за качване и слизане на автомобилите.

Дървен автовоз-2

Цветните коли са в синьо, жълто, червено и зелено. С тяхна помощ, детето може да научи и запомни по-лесно основните цветове, както и да ги различава един от друг. Играейки заедно с родители и приятели, детето ще почувства емоционална удовлетвореност от товаренето на колите, транспортирането им и разтоварването им. Играчката допринася за развитие на моторните умения, мисленето и въображението.

 

Много от децата мечтаят да бъдат като своите майки и да им подражават в приготвянето и сервирането на храната.

Дървен миксер - играчка

Ние от Playsense, предлагаме богат избор от детски домакински мини уреди, съдове, храни-изработени от дърво. Едни от най-търсените ни продукти са именно Дървен Миксер, Дървен Тостер и Дървена Кафе-машина, реалистично изработени от дърво, снабдени с подвижни механизми, с които по напълно безопасен начин, детето може да „приготвя“ храна и напитки. С тяхна помощ, малките домакини могат да измислят сюжетно-ролеви игри и да развиват своята реч, мислене, въображение.

 Дървен тостер - играчка

 

Несравнима радост и помощ в мисията ще донесе и дървената Мини-кухня.

 

Дървена мини-кухня - играчка 

 

В комплекта се включва всичко необходимо за приготвяне на чудесни въображаеми ястия, с които да бъдат нахранени куклите- тенджерка с капак, готварски лъжици, мивка, фурна, солнички, кухненски таймер. Домакинските детски уреди са желан подарък както от момиченца, така и от момченца. Малките готвачи ще прекарат незабравими часове, развивайки умения и способности, които по-късно да приложат и в своята реална кухня.

 

Детето би се забавлявало много, ако има и Дървен комплект за рязане на храна.

 

Снимка на момиче, което си играе с дървен комплект за рязане на храна

 

Този вид играчки включват дървен нож с дървена подложка, дванадесет броя плодове, зеленчуци, риба и пилешка кълчица, които детето без усилия разполовява. Тайната е в половинките, закрепени с велкро-лента. Развива се интерес към готварството, учат се различните храни, подобрява се моториката. Децата могат да разполовяват половинки и да подражават на възрастните, без опасност да се наранят.

 

Дървен комплект за хранене 

 

Още в първите си години децата се впечатляват, наблюдават и имитират действията на възрастните.

 

Снимка на дете, което е част от ролева игра с помощта на дървен медицински компплект

 

Срещите им с лекарите са силно вълнуващи. Децата в ранна възраст са привлечени от лекарската професия и искат да „лекуват“ кукли, приятелчета и дори родители. Вживявайки се в ролята на медицински сестри и доктори, те развиват своето въображение, мислене, създават сюжет на игрите си. Подходящ за тази цел подарък е Дървеният медицинският комплект.

 

 Дървен медицински комплект

 

 

Детският комплект ще бъде чудесен и за деца, които имат страх от посещения при лекар. Играейки с него, те ще преодолеят психологическата бариера и страх, които изпитват, и ще се уверят, че в посещенията при лекаря,

няма нищо страшно. Принадлежностите в детския комплект са изработени от дърво и са напълно безопасни за детски игри. В комплекта се включва термометър, неврологично рефлексно чукче, спринцовка с изтеглящ се накрайник, 4 блистера с лекарства, медицински слушалки, две дървени шишенца с „мехлем“ и „антисептичен разтвор“.

 

За по-големите деца подходящи игри за подарък са игрите, които могат да се играят заедно с приятелите и семейството.

 

Снимка на дете, което си играе с дървена Дженга кукла

 

Дженга Кула от дърво е колективна и състезателна игра с 48 бр. трицветни дървени блокчета и 2 зарчета, обозначени с цветове. Кулата се построява, като се редят по три блокчета на ред. Всеки играч последователно хвърля зарче, изтегля блокче от съответния цвят и надстроява кулата. Победител е последният играч, поставил блокче върху кулата, без да я събори. Тази игра е забавна, както за малки, така и за големи. Оказва развиващо действие на координацията на движенията, сръчността, моториката на децата. Няма да сбъркате в избора на подарък, ако искате да стимулирате и мотивирате детето и да му покажете, че и то може да се справя. Децата са горди, когато победят възрастния и успешно преодолеят трудни предизвикателства.

 

 Дженга Кукла от дърво

 

Друга занимателна и полезна за фината моторика игра е Играта за баланс.

 

Тя пак се играе от двама или повече играчи и носи положителни емоции и смях. С нея, децата ще се научат сами да преценяват и да вземат решения, ще сравняват различни големини и цветове.

 

Игра за баланс от дърво 

 

Съдържа люлеещо се слонче, което трябва да бъде балансирано с 36 разноцветни блокчета в три различни големини. Играта е по-забавна, когато всяко дете има съиграч. Тогава цветът на блокче, се определя от цвета на хвърленото зарче. Детето определя и съответната големина на блокчето, което ще постави. Играта губи този, който събори пирамидата, а другият печели. Играта допринася за мисленето- детето само взима решение и изгражда стратегия за победа, доразвива моторика и координация, както и сръчност у децата.

 

При избора на подарък за детето, следвайте неговите интереси и желания.

 

Наблюдавайте реакциите му и се водете по това, дали детето е привлечено от нещо. Понякога детето може да хареса игри, които ще го привлекат със звук, други пък -с цветове и изработка, а понякога и дори с допир. Децата обичат да подражават, да експериментират, да творят, след което да показват с радостен вик какво са направили. Наша голяма гордост е Дървеният детски стан, изработен по модел на традиционния български стан. Неслучайно, трите памучни конеца включени в комплекта са бял, зелен и червен цвят. Всяко дете би се вълнувало да изработи самостоятелно пъстро килимче и да покаже сръчност и въображение. Дървеният стан носи духа на българското и допринася за интереса и почитането на традициите. Това е чудесен подарък, който ще остане в спомените на детето. Всеки от нас помни своето дървено станче от детството.

 

 Детско дървено станче

 

Подаръците са чудесен начин да донесем незабравими емоции на децата. Не забравяйте да мотивирате, подкрепяте и стимулирате креативността и въображението им. Чрез подаръците от сърце, създавайте заедно хубави спомени и истории, които да те да помнят през целия си живот и да разказват и на своите деца. Каквото и да изберем за подарък, важното е, желанието и енергията, която влагаме. Децата усещат нашата цел- да ги зарадваме и да ги накараме да се почувстват специални в празничния ден.