Оригинални идеи за подарък за бебе

Оригинални идеи за подарък за бебе

14 май 2021

Изборът на подходящ подарък за бебе на пръв поглед е лесна, но в действителност е доста трудна задача. Колкото и усилия да вложите новородените и децата от 0 до 1 година, е по-вероятно да се зарадват на опаковката, отколкото на самия подарък. Но освен за самото бебе, подаръкът изразява отношението ви както към детето, така и към неговите родители. Избирайте внимателно!


Най-добрите подаръци за бебета стимулират сетивата им. Може да изглеждат така, сякаш новородените не правят много, освен да се хранят и да спят, но първата година от живота им е пълна със сеизмични промени в развитието. И дори, преди да могат да държат играчка, те са готови да играят.

 


Ако търсите подарък за бебе, най-добрата идея е дървена играчка. Тя ангажира малчуганите, кара ги да се фокусират върху цветовете, които могат да видят, или звуците и движенията, които могат да направят сами.


Как да изберем подарък за бебе


Когато купувате подаръци за бебе, трябва да имате предвид няколко различни фактора, като възраст, развитие и нарастващи интереси на бебето. Не на последно място е важно и мнението на неговите родители - трябва да се хареса и на тях самите.


Независимо дали искате да бъде практичен подарък за новородено, или нещо, което детето да може да използва години наред, дървените играчки осигуряват и двете. Бебетата изследват света с уста, така че търсете играчки, които не крият опасност от задавяне и може да са интересни за мъничкия им език.

 


Съветваме ви да избягвате модерните играчки, които са технологични или светят и мигат, когато избирате подарък за бебе, заради свръхстимулацията, която предизвикват. Децата от 0 до 1 година имат нужда от прости предмети, които стимулират въображението и развиват фината моторика.


В това ръководство събираме някои от най-интересните идеи за подарък за бебе идеални за първата година от живота им, за да улесним пазаруването.


Интересни подаръци за бебе според пола


Първото нещо, с което трябва да сте наясно, преди да ви дадем идея какво да подарите, е пола на детето. Има много интересни идеи за подаръци за бебе както за момчета, така и за момичета. 


Дървени играчки са удачен подарък за бебе, независимо дали е момче, или момиче и са подходящи от момента на тяхното раждане, докато се научат да ходят, а и след това.


Подаръци за момиче


Най-добрата идея за подарък за момиче е нещо, което улеснява родителя в грижата за бебето или има полза за самото него. Не подарявайте неща, които изглеждат добре, но не правят нищо, освен да затрупват рафтовете, продукти, които са безполезни, или такива, които се използват веднъж или два пъти.

 


Дървените играчки са оригинална идея за подарък за бебе, подходящ за момиче. Те са устойчиви на интензивна експлоатация. Детето може да ги удря, хвърля, дъвче - те ще издържат. Дървените играчки са страхотен подарък за бебе, който и родителите ще оценят. С тяхна помощ момиченцето ще развива умствените и физическите си способности и ще може да играе с тях години наред.


Подаръци за момче


Едно от най-предизвикателните неща при закупуването на подарък за момченце е да знаете какво да купите. Винаги може да заложите на сигурното и да вземете някоя хубава дрешка, но с бързия растеж на бебето скоро тя ще бъде неизползваема.


Вместо това, нашият съвет е да се обърнете към дървените играчки. Това са практични и забавни подаръци, които цялото семейство ще хареса. Просто трябва да изберете дървена играчка, която отговаря на неговия етап от развитие. Ето защо съставихме списък с някои добри идеи за подаръци за бебета, подходящи за момчета, а и за момичета.

 


Идеи за подаръци за бебе според възрастта


Идеалният подарък за бебе - момиче или момче - е този, който е съобразен с възрастта на детето. През първата си година бебето преминава през различни етапи на развитие, а с това се променят и неговите потребности. Нашият съвет е да изберете подарък за бебе според неговата възраст. Ето няколко идеи:


Подарък за новородено


Изборът на подарък за новородено изглежда като едно от най-лесните неща. В крайна сметка бихте могли да закупите каквото и да е, без бебето наистина да знае или да си спомня какво сте му подарили, но родителите му обаче ще помнят.


Чрез вашия подарък вие казвате на новороденото „Добре дошъл на света“. Това, което подарявате на бебето, трябва да е безопасно и безвредно. Дървените изделия са добра идея, защото са изцяло естествени и са идеални за бебета, които да ги хващат и да играят.


Дървената верижка за биберон е чудесна идея за подарък, който първо ще се хареса на майката, и второ - ще влезе в употреба веднага и ще се използва всеки ден.

 


Подарък за бебе на 40 дни


През първите няколко седмици всичко е чисто ново и докато се наслаждавате на всеки ценен момент, бебето развива множество основни умения. Те не само изпитват нарастване на силата и двигателните умения, но и започват да се усмихват на познати лица и да се фокусират върху обекти на разстояние от 20 до 35 сантиметра.


Кои са най-подходящите подаръци за новородено?


Цветът е едно от най-важните открития за детето след първия месец. То с удоволствие разглежда играчки с еднаква форма, но различни по цвят. Не може да сгрешите, когато избирате подарък за бебе на 40 дена. с дрънкалки или залъгалки. 


Повечето от тях са звучни при разклащане и имат цветни елементи. Дървените дрънкалки и залъгалки спомагат развитието на слуха, а след известно време детето само ще осъзнае, че допирът до играчката я кара да издава звук.

 


Подарък за бебе на 3 месеца


След 3 месеца бебетата започват да разбират всичко. Те се развиват с бързи темпове, като доказателство за това е увеличаването на координацията ръка-око и подобрената памет. Друга невероятна способност на мъничетата е да слагат почти всичко в устата си. Имайте това предвид, когато купувате подаръци за бебе на 3 месеца.


Бързо се развиват зрението, обонянието, слухът, вкусът, осезанието. Подаръкът за бебе на 3 месеца трябва да помага на мъничето в нелеката задача в получаването на информация и приспособяването към новите условия


Очевиден избор е гризалка. Те се предлагат в различни форми, размери и материали, включително дърво, и помагат за успокояване на венците, засегнати от новопоявяващите се млечни зъби. Някои дрънкалки и залъгалки могат да се използват и като гризалки.

 


Подарък за бебе на 6 месеца


На 6 месеца, половината път до навършване на годинка, бебето вече е в движение. Детето вече е в състояние да прави разлика между звуците и също така е в състояние да седи самостоятелно. Какъв подарък да купите? Всичко, което насърчава независимостта.


На тази възраст детето може да определя точното разстояние до предмета и да следи неговото движение. То има нужда да вижда, да докосва, да усеща. Удачен подарък за бебе на 6 месеца са удобните за хващане играчки, като дървени рингчета от кули за нанизване, които да прехвърля от ръка в ръка.

 


Дървените играчки за бутане са идеална идея за бебета, които тепърва започват да се движат сами, тъй като насърчават пълзенето. Поради същата причина играчките за бутана са добро решение за мъници, които са достатъчно уверени да седят сами, докато държат нещо за опора.


Страхотна идея са дървените кубчета с различна форма, които се вгнездяват и пъхат едно в друго. Подарете на мъничето кубчета с по-малките размери, за да може то да ги хваща. Друг подходяща идея за подарък за бебе на 6 месеца, който да го занимава, са дървени играчки за сортиране.

 


Подарък за бебе на 9 месеца


Почти е тук - първият рожден ден на бебето. Детето е изминало толкова дълъг път от първия си ден вкъщи, но му предстои още много. За този много специален етап помислете за закупуване на бебешки подаръци, които насърчават любопитството и изграждат неговата увереност да ходи самостоятелно.


Чудесна идея е дървената бебешка проходилка. С нея се насърчава желанието на детето да се движи. С помощта на проходилката движенията му стават по-точни и хармонични. Детето опознава своето тяло, изчезва непохватността, усъвършенства координацията на очите, ръцете и краката.

 


Проходилката не само предоставя възможност на малчугана да се учи да ходи, но различните видове игри от количката за прохождане задържат детското внимание. С тяхна помощ детето се учи, развива тактилните усещания, фината моторика на пръстите, уменията за двигателна координация и баланс на тялото.


Подарък за бебе на 1 година


След като бебето на 1 година е проходило, идеален подарък за него е дървена триколка. Тя е маневрена, но стабилна и безопасна за тази възраст. Изтласквайки се с краката напред и назад, детето развива своите двигателни умения. Това помага за баланса и развиване на сила в краката - двата важни фактора, когато се учи да ходи.

 


Дървена детска маса за игра е добра идея за подарък за 1-годишно. Играта с нея укрепва изправения стоеж на детето. Различните забавни игри на плота стимулират добрата двигателна координация, свобода и изразителност на движенията.

 


Друг подарък за бебе на 1 година са нещата, които му помагат да учи основни неща, като цветове, форми и думи. Книгите с картинки са идеални за тази задача, както и книгите с различна текстура на всяка страница. За да подпомогнете изграждането на умения за решаване на проблеми, заложете на дървен пъзел или играчки за стена.

 


Купи интересен подарък за бебе от Playsense


Купуването на подарък за бебе е забавна, но и объркваща задача. Трябва да знаете какво точно да вземете според всеки етап от развитието на детето. Това е от ключово значение за щастливото и здраво бебе.


Купете подарък за бебета от Playsense, където ще намерите страхотни идеи както за момичета, така и за момчета. Нашите дървени играчки, пъзели, книжки и залъгалки се изработват само от естествени, безвредни за децата материали. За тяхната направа се използва масивна дървесина, а боите в нашите продукти не съдържат вредни химикали или тежки метали. 


Заключение:


Изброените идеи за подаръци за бебе със сигурност ще са от полза на детето, а и ще направите страхотно впечатление. Надяваме се тези съвети да ви бъдат полезни, когато търсите подарък за бебе. Подбрахме дървени играчки, които са предимно активно-двигателни и образователни и помагат за физическото и умственото развитие на децата.