Мултифункционална дървена играчка за дърпане - Таралеж

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50012
+ -
99,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Мултифункционална дървена играчка за дърпане - Таралеж - Описание

 

Играчката е мултифункционална и е съвкупност от още 5 игри, които са подходящи за деца на възраст над 12 месеца. Таралежчето за дърпане е средство за насърчаване на речевото развитие на детето. Благодарение на елементите на играта, детето има възможност да научи наименованията на различните обекти, техники, специфики, предназначение, форма и цвят. Играейки си с таралежа, детето гарантирано развива моториката си, което е от изключителна важност за ранното детство.  

  

Кое е уникалното в тази игра?

 

Мултифункционалната дървена играчка за дърпане - Тралеж е част от гамата на дидкатическите игри. Нека си пропомним, че дидактичните игри са специална подгрупа на детските игри, която носи още названието “Учебни игри”. При тях се изхожда от многократно потвърденото познание, че децата в ранна детска възраст особено интензивно се развиват именно чрез игрите.

 

Изключително симпатичният таралеж бързо се превръща в любима играчка на всяко дете. Играчката е мултифункционална и с това очарова детето, предлагайки му различни възможности, които поддържат интереса му за дълго време. Избирайки таралежът, родителят способства за интензивното развитие на детските умения, детската сръчност и познания, волевите процеси, памет, внимание, логика.

 

С какво играта е полезна за детето?

 

Мултифункционалната играчка за дърпане във формата на сладък таралеж включва няколко основни игри, всяка от които има своята основна роля при развитието на детето.

  

  • Играта с цветни телени мъниста влияе пряко на емоциите при децата. Цветът като белег на предметите се забелязва рано от децата. Точно, защото влияе на емоциите, той се възприема по-лесно в сравнение с другите качества на предметите. Играейки си с цветни мъниста, децата опознават цветовете, започват да ги различават и да боряват с тях. Освен това, мънистата са достатъчно дребни и фини в малките ръчички на детето, за да тренират фината моторика, което е предпоставка за развитието на речта.
  •  Симпатичната муцунка на таралежко е пъстра броеница, която ще запознае детето с цветовете и цифрите. Прехвърляйки различните по цвят кръгчета, с помощта на родителя, детето може от малко да се научи да отброява, правейки асоциация с цветовете.
  • Третата игра е тази, която развива фината моторика при децата, а именно пътечката на дивите животни. Пътечката за различните фигурки, позиционирана точно под пъстрия лабиринт с цветни мъниста е начинът детето да научи дивите животни и да се справи със следването на определен път от точка А до точка Б, справяйки се с различни препятствия. Тази трета игра е истинска забава още повече, когато се играе от две дечица едновременно. Те преплитат пътищата си, правят компромиси и в ритъма на играта се учат на работа в екип.
  • Четвъртата игра е разположена на една от страните на таралежчето, точно там, където обичайно са бодлите на животното. В играта са включени разнообразни зъбни колела, в различни цветове и с различни картинки. Благодарение на тях, детето разбира този вид механизъм, при който с едно завъртане на един от кръговете, успява да задвижи и останалите. Причинноследствената връзка развива у детето логическо мислене. Играта развива и детската моторика, както и координацията между очички и ръчички.
  • Петата игра е поредица от полукръгове и се нарежда сред най-вълнуващите за децата поради елемента на изненада. На всеки полукръг са изобразени различни животни - маймунка, катеричка, зайче и пиленце. Завладяващото в тази игра е, че полукръговете се отварят, а отвътре детето открива изображение на любимата храна за съответното животно. Чрез тази игра, детето неусетно научава кои са любимите храни на маймунката, катеричката, зайчето и пиленцето, а здравата ластична връзка, чрез която се отварят полукръговете е любимата за щракане на малчуганите. Играейки детето разширява и формира обема от понятията, допълват се и се уточняват знанията на детето. Чрез този елемент на многофункционалната игра, детето осъзнава връзката между отделните понятия, което е първа предпоставка при структурирането на цели изречения. Например: Детето научава, че любимата храна на зайчето е моркова. При игра с въпроси и отговори свързани с това животно, то вече ще може да сглоби изречение, базирано на придобитото знание.

 

Родителите и децата

 

Децата се учат от това, което ги заобикаля. Самата Мария Монтесори препоръчва детето да бъде заобиколено от развиваща среда. Таралежко определено заема място сред предметите, които са достойна част от развиващата го среда.

 

Тралежко е мултифункционална игра, което означава че родителят за дълго време гарантира полезно занимание за детето си. Единственото, необходимо е да провокира интереса у детето и да му представи различните елементи на всяка от игрите. Загатвайки му различните игри, детето задължително ще започне тяхното разучаване.

 

И нека не забравяме - децата притежават природната способност да концентрират вниманието си върху един предмет. Благодарение на това, те могат да се отдадат в изучаване на даден предмет или игра, стига тя да предлага достатъчно елементи, които да бъдат завладяващи за него. Ако не се отклонява вниманието на детето, то може да отдели достатъчно дълго време върху една игра, а от наставника се изисква само и единствено да предизвика интерес у детето и да му покаже, че тази игра е различна и далеч не е скучна.

 

Дървеният таралеж  притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

 

Производител: VIGATOYS

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

 

Можете да я откриете в магазин PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София – ул. „Цар Симеон „ №55,

София – бул.”Черни Връх “ № 100, Paradise Center

Пловдив – ул.“ Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 0 до 1г. и от 1 до 3 годишна възраст“ и "Дървени пъзели и сортери".

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!