Игрален комплект Viga - Магнитни форми, 102 части

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50669
+ -
47,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на Игрален комплект Viga - Магнитни форми, 102 части

 

Опаковката съдържа 102 магнитни фигури с различни геометрични форми:триъгълник, квадрат, ромб, правилен шестоъгълник и трапец. е са обагрени в жълт, син, зелен, червен и оранжев цвят.  Комплектът съдържа 15 карти с 30 предложения за нареждане и една торбичка от плат за съхранение на елементите.

 

Магнитите могат да се прикрепят към магнитна дъска или всяка метална повърхност. Децата могат да изработят фигури, използвайки примерните композиции или сами да направят свои, като развиват въображението си.

 

В играта с дървените магнитни форми детето ще се научи да различава различните геометрични фигури, тяхната големина, площ. Целта е развитие концентрацията на вниманието, зрителната памет, ориентацията в пространството и равнината. Съчетавайки различните магнитни елементи в композиция, по схема или според въображениета се, децата развиват фината и груба моторика, движенията им стават по-точни и координирани.

 

Тези сензорни материали по системата на Мария Монтесори са за визуално възприемане. Детето затвърждава познанията си за цветовете, запознава се различните геометрични форми и техните названия. По време на заниманията с Монтесори-материалите детето изминава пътя от произволни действия с ръце към осъзнаване и възприемане на система от знания. Счита се, че дори да не насочваме вниманието на детето към нея, то ще я разбере в резултат на собствените си упражнения.  

 

В конструктивната игра с магнити малчуганът може да преобразува геометричните фигури, да вижда трансформацията им и съотношението на техните форми и площи. Например с 2 триъгълника построява успоредник, с 2 квадрата- правоъгълник, с триъгълник и квадрат-трапец и други. Ако детето е напреднало в познанията за геометричните фигури, можете да назовавате новите такива, а детето да повтори след вас. 

 

Ако детето е неуверено в назоваването на геометричните фигури, можете да му предложите с насочващи указания указания като: "Състави успоредник от оранжевите триъгълници" и т.н. Упражнението е само за затвърждаване на вече позната на детето информация. Построяването и преобразуването на различни геометрични фигури спомага за разбиране структурата на геометричните форми, за затвърждаване названията на геометричните фигури, за развитие на зрителната памет и конструктивното мислене.

 

Дървената игра притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Магазин за детски играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още интересни продукти от същата категория, посетете категория "Образователни игри".

 

Продуктът можете да откриете в магазин за дървени играчки PLAYSENSE на адрес:


София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!