Кинетичен пясък за деца - 2.5кг

  • Марка: Relevant Play
  • Кат. номер: 50301
+ -
59,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на детска играчка кинетичен пясък - 2.5кг

 

 

Кинетичният пясък изглежда като мокър пясък, цветът му е същият, усещането при докосване същото. Съставен е от 98% чист кварцов пясък и 2% силиконов полимер.

 

Полимерът е Polydimethylsiloxane(PDMS). Той е нетоксичен и незапалим, използва се в хранителната промишленост и в медицината. Няма вредни влияния върху човека и природата, наистина  безвреден полимер. Продуктът отговаря на директивите за безопасност на САЩ и ЕС.

 

Пясъкът е лесен за оформяне и моделиране, може да се играе с него върху маса или равна повърхност. Могат да се използват в играта различни силиконови форми и предмети. Препоръчва се с него да се играе в закрити помещения, не се разпилява и цапа. Да не се мокри и смесва с други течности и субстанции. Ако случайно го намокрите, оставете го да исъхне на въздух при ниска влажност и ще си възвърне структурата.

 

Пясъкът е забавен както за малките, така и за големите, подходящ за възраст от 3 години до 99+. Има благоприятни въздействия при деца със специални потребности, аутизъм, нарушена концентрация и др. Подпомага за развитието на фината моторика, както и за концентрацията.

 

Произведен е в Швеция от Relevant Play.

 

“Kinetic sand”(кинетичен пясък) е запазена търговска марка на оригиналният продукт.

 

Продуктът можете да откриете в магазин за дървени играчки PLAYSENSE на адрес:
София – ул. "Цар Симеон " 55
София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center
Пловдив – ул."Перущица" 8, Mall Plovdiv

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „дървени играчки от 3 до 5г. и от 5 до 7 годишна възраст“.