Кендами

Кендама е японска дървена игра. Превърнала се е в спорт със световни първенства и данове, като при бойните изкуства. Дановете са от 1 до 7. Инструментът успокоява, тренира ловкостта, прецизността, бързината и координацията. Философията на Кендама е не бързай, не се обезкуражавай и никога не се отказвай. Точността и концентрацията, която се използва, са използвали и самурайте, когато са тренирали. Много от движенията наподобяват движенията на самураите. С времето Кендама се е променяла, за да достигне до този си вид, който днес се използва в състезания.

Прочети още

Кендама играчките са направени от дърво.

 

Състои се от две части: топче/tama/ и меч/ken/, като двете са свързани с въженце. Четирите основни направления на дръжката завършват с една ос и три чашки. Най-лесно е да се улови топчето с най-голямата чашка. Движението се нарича-купичка. Когато се набучи топчето върху колчето се нарича-спайк. Формата на дръжката позволява безброй възможности за баланси на топчето върху тялото на играчката, както и завъртания, удари и прехвърляния. За да се улови баланса играча използва цялото си тяло, което прави играта динамична.

Играта е подходяща за всяка възраст над седем години. Подходящ продукт и за ерготерапевти.

Кендама игри за работа с деца, които имат затруднения с координацията и фокусирането.

 

Тя може да помогне на децата, които се затрудняват да контролират собствените си дейности и поведение и /или трудно интегрират различните стимули идващи от средата.

Играта може да помогне на хора от всички възрасти, да извършват ежедневните си дейности, които по една или друга причина изпитват затруднения при изпълнението им.

марки
Подреди по