Подаръци за деца: 5 съвета как да изберем подходящ подарък за дете

Подаръци за деца: 5 съвета как да изберем подходящ подарък за дете

15 февруари 2021

На всеки някога му се налага да избере подарък за дете. Независимо дали това е за собственото, или не, отговорността при избирането му е голяма, а вероятността дали ще му хареса е 50 на 50. Отстрани не изглежда като нещо голямо, но всъщност в повечето случаи чуденето е голямо.

Днес ще се постараем да ви дадем съвети, които да улеснят това и да направят този процес по-скоро приятен и весел, отколкото труден. 

И така, вземете под внимание пола, възрастта, както и личностните предпочитания на мъника. Децата са наистина различни и не всички общоприети истини важат винаги. Например, не е задължително момиченцата да предпочитат розово и кукли, а момченцата - синьо и колички. Затова ви съветваме да помислите за възрастта на детето и какво е подходящо и полезно за нея, както и, ако не е за вашето, е добра идея да се консултирате с родителите му. 

Игрите, които развиват конкретни умения у детето, винаги са добра идея. И хубавото е, че в повечето случаи са подходящи и за двата пола. Децата са страшно любопитни и обожават да учат нови неща всеки ден, така че със сигурност игра, която предизвиква въображението им, би ги спечелила. 

Ние от Playsense сме тук, за да ви улесним в този избор, а и не само - да изберете играчка, която не просто ще е забавна за детето, но и ще му е много полезна, подготвихме 5 съвета как да изберем подходящ подарък.

 

 1. Съобразете се с възрастта на детето

  При децата възрастта е от изключително значение. Те се развиват психически и физически постоянно и при тях и дните имат значение, особено преди втората годинка. Затова проучете какво е полезно за съответната възраст и това със сигурност ще ви насочи в избора. 

  В нашия блог ще намерите повече информация за развитието на децата в различните етапи до 2-годишна възраст и какви играчки са подходящи в този период. 

   

  Игра за малки деца

   

 2. По-добре не подарявайте дреха

  Да, дрехата със сигурност е най-практичният и лесен избор - тя със сигурност ще влезе в употреба и ще служи по предназначение. Но тя кого ще зарадва повече - детето или родителите му? Ако искате да предизвикате искрено щастлива детска усмивка на лицето на малчугана, благодарение на вашия жест, по-добре помислете за нещо, различно от дреха. 

  Какво обичат най-много децата? Да са волни и да си играят - подарете това. Ако сте техен родител, вие най-добре знаете от какво се интересува вашето дете, какво би го зарадвало. Ако не сте - помнете, че купувате подарък за детето, не за неговите родители.

 3. Стимулирайте въображението на детето с подаръка

  Въображението е едно от най-ценните качества, които могат да ни служат цял живот. Някои теории твърдят, че то се губи с годините и порастването, поради различни фактори. Затова най-доброто, което можем да направим за малчугана, е да помогнем на въображението му. Колкото по-добре се развие то в детска възраст, толкова по-голям е шансът да се запази с годините напред.

  Ще се впечатлите колко играчки се фокусират именно върху това - това е добрата новина за вас. А сега е време да изберете точно тази, която ще пасва най-добре на малкия ви приятел. Един съвет - разгледайте дървените играчки по метода Монтесори. Методът се фокусира точно върху това - развитие на различни ключови умения при децата чрез игри. В нашия блог можете да прочетете повече за него, а в онлайн магазина ни - да намерите такива играчки.

   

  Дете лекува човек с играчки

   

 4. Помислете в дългосрочен план

  Знаете, че развитието на децата е въпрос на дни, дори на по-кратки периоди от време. Те буквално “попиват” света около себе си с огромно любопитство и точно това трябва да използвате, за да им дадете правилните инструменти да развият различни умения.

  Ако детето проявява интерес към изкуството - например, обича да рисува или да свири на инструмент, защо не му подарите нещо, с което ще може да си играе по-дълго време? Ако от малко мисли по-логично и обича пъзели, може би пък такъв подарък ще го зарадва повече. 

  Опитайте се да мислите нестандартно, докато разглеждате възможностите - децата също се впечатляват, както възрастните, когато ги “уцелите” с точния подарък. 

 5. Изберете подарък, който може да се споделя

  Още нещо, което децата обичат - да играят заедно с приятелчетата си или хората, които обичат. Можете да изберете подарък, който предполага да бъде споделян, така че да стимулирате игрите в общност. Например, защо вместо книжка с приказки, не му подарите дървен театър? Така то ще може не просто да съпреживява историята, но и да само да бъде “режисьор”, да представя историите си пред публика или да гледа такива, изиграни от родителите или приятелчетата му.

  Още играчки за споделяне можете да намерите в нашия онлайн магазин, които можете и да съобразите с възрастта на детето. 

Изберете подарък от Playsense

 

Играчки за всеки етап от развитието на детето, както и съобразени различните умения, които то ще развива с времето, ще намерите в нашия онлайн магазин. Изработени от дърво, с нетоксични бои, развиващи потенциала на вашето дете, а още по-хубавото - издръжливи на времето и на детската любов, която ще усетят

 

Заключение

 

Децата заслужават цялата любов и внимание на света. Веднъж получат ли ги, те ще бъдат мотивирани, да дават още и още от себе си, а техният потенциал е неограничен.