Дървена играчка за дърпане Таралеж и Сортер - Polar B

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 44025
+ -
45,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Играчка за дърпане "Таралеж" от дърво

Тази играчка е чудесно съчетание на сортер и играчка за дърпане. Те са едни от най-популярните игри при малчуганите. Върху дървена платформа с колела се поставя цилиндър - гръбчето на таралежа, който се върти при дърпане с въженце. Към него има четири разноцветни дървени фигури за вгнездяване, с изобразения на животни от съответния цвят. 

С този сортер за дърпане ще привлечете вниманието дори на непроходило дете. Издърпайте с връвчицата Таралежко пред погледа на детето. То ще бъде заинтригувано от въртящото колело върху дървената платформа. Във ведра обстановка предложете на детето да търкалете цилиндъра, седнали един срещу друг. Тази игра ще помогне на мъничето да се съсредоточи и проследи с поглед търкалящото се колело. После дайте на детето да разгледа и обследва с пръсти четирите разноцветни геометрични блокчета, съответно с Лиса, Лъвчо, Мечо и Чичо Слон.

За малките деца взимането, поставянето на предмети, вгнездяване в отвори и изваждането им, помага да усъвършенстват умишлено хващане и пускане. Тъй като фината моторика още не е развита, те използват целите си ръце, за да изследват и държат дървените блокчета. Играта със сортера помага на детето да координира и позиционира пръстите си. То се учи да открива различните форми, да назовава фигурите, да разпознава техни характеристики, например какви са на допир и по колко страни имат. 

Сортирането и вгнездяването на фигури в дървения сортер помагат за координацията между ръчичката и окото, а също и за цялостното разбиране къде се намира собственото тяло в пространството. Друго важно умение, което развива този тип игра е способността на дясната ръка да пресече центъра на тялото и да работи в лявото полукълбо, както и обратното. Това е важно умение впоследствие при писане, четене, рязане с ножица и всяко друго, което изисква ръката да се движи от дусно на ляво или от ляво на дясно. 

Играта с дървените сортери подобрява двигателните умения, учи децата на търпение и как да се справят с проблемите.

Дървеният Hedgehog w/ Sorting Wheel by Viga притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71

 

Размер: 202х163х97 мм

 

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 


София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 0 до 1г. и от 1 до 3 годишна възраст“ и "Играчки за бутане и дърпане".