Дървена играчка за дърпане - Таралеж и сортер Polar B

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 44025
+ -
45,00 лв.
Характеристики
Характеристики

 Описание на дървена играчка за дърпане - Таралеж и сортер Polar B

 


Тази играчка е страхотна комбинация от сортер и играчка за дърпане. Те са една от най-популярните игри сред малките деца. Върху дървена платформа с колелца е поставен цилиндър - гърба на таралежа, който се върти при дърпане с въже. Предлага се с четири разноцветни дървени фигури за гнездене, с изображения на животни в съответния цвят.

С този сортировач за дърпане ще привлечете вниманието дори на необучено дете. Издърпайте връвта с таралежа пред детето. То ще бъде заинтригувано от въртящото се колело върху дървената платформа. В спокойна среда предложете на детето да търкаля цилиндъра, седнали един срещу друг. Тази игра ще помогне на мъничето да се съсредоточи и да следва въртящото се колело. След това оставете детето да разгледа и изследва с пръсти четирите цветни геометрични блока, съответно Лисица, Лъв, Мечка и Чичо Слон.

При малките деца вдигането, поставянето на предмети, поставянето в дупки и изваждането им помага да се развие преднамерено хващане и освобождаване. Тъй като фините двигателни умения все още не са развити, те използват целите си ръце, за да изследват и държат дървените блокове. Играта със сортера помага на детето да координира и позиционира пръстите си. То се научава да открива различните форми, да назовава формите, да разпознава техните характеристики, например какви са на пипане и колко страни имат.

Сортирането и влагането на фигури в дървения сортер помага за координацията око-ръка, както и за цялостното разбиране къде се намира тялото в пространството. Друго важно умение, което този тип игра развива, е способността на дясната ръка да пресича центъра на тялото и да работи в лявото полукълбо и обратно. Това е важно умение по-късно при писане, четене, рязане с ножица и всичко друго, което изисква ръката да се движи отляво надясно или отляво надясно.

Играта с дървените сортери подобрява двигателните умения, учи децата на търпение и как да се справят с проблемите.

Дървеният таралеж със сортиращо колело от Viga има EN71 сертификат за качество и безопасност на материала

 

Размер: 202x163x97 мм

 

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 


София - ул. "Цар Симеон" 55

София - бул. Черни връх 100, Paradise Center

Пловдив - ул. "Христо Г. Данов" 7 /срещу Кукления театър/

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!