Дървена игра за запознаване със сетивата и сетивните органи

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 44507
+ -
26,50 лв.
Характеристики
Характеристики

Игра за запознаване със сетивните органи от дърво

 

Играта е подходяща за: 3-6 годишна възраст

Комплектът съдържа 35 дървени блокчета, 30 от които изобразяващи предмети на възприятието, 5 илюстриращи петте сензорни органа( уста, нос, ухо, око, ръка) и  два зара. Трийсетте илюстрации върху блокчетата символизират абстрактните представи за отделните свойства на предметите или конкретното усещане при взаимодействието с тях. Играта за запознаване със сетива и сетивни органи дава възможност на детето да се съсредоточи върху усещането и възприятието, и на тази база да свърже предметите в групи. Това позволява на малчугана достатъчно пълно и точно да систематизира информацията, която то получава в резултат на сравнението. В тези занимания възрастният запознава детето със сетивния орган и задава алгоритъма за подбор и подреждане на свързаните с него изображения. След това дава възможност на детето да продължи работата самостоятелно.

 

Образователни цели:

  • Да се повиши знанието за значението и функциите на 5-те сетива и сетивни органа.
  • Насърчаване развитието на уменията за описание и изразяване.
  • В играта ще установи, че някои предмети могат да се разпознаят по различни признаци.

 

Начин на игра:

- За начало детето трябва да се запознае с всяка от картинките на сетивните органи.След това извършва дейността по асоцииране и групиране, ръководено от родителя или учителя с примери и въпроси.

 

Например: Взимаме блокчето с изобразено „Огледало“ , питаме детето какво е това, след което започваме да му задаваме въпроси:-Има ли мирис, можем ли да го помиришем? Можем ли да го питаме, има ли вкус?, Можем ли да го чуем?.. и т.н.

 

- Детето трябва да идентифицира и групира блокчетата, съответстващи на всяко от сетивата.

- Дейностите по групиране могат да се извършват по няколко начина чрез игра:

  • Игра за до 5 играчи: Всяко дете взема по едно блокче от сензорните органи и идентифицира 6-те предмета свързани с него.
  • Игра за от 1 до 5 и повече играчи: Поставят се върху масата всички блокчета. Петте блокчета със сензорните органи се поставят по средата на масата с лице нагоре, всички останали 30 блокчета са обърнати на обратно. В последователност всеки играч обръща блокче и го поставя до съответния сензорен орган.

 

-Игра със зарове:

 

  • Игра за двама играчи:

 

 Основният вариант при играта със заровете  е 30-те плочки да се разбъркат с лицето надолу и се поставят по средата на масата, само 5-те плочки със сензорните органи се поставят с лице нагоре. Всеки играч изтегля по 7 плочки. От своя страна, всеки играч хвърля заровете и в зависимост от сетивния орган на зарчетата, търси блокче, свързано с този орган. Ако няма налично блокче, играчът тегли блокче от обърнатите. След което е ред на следващия играч. Играчът, който свърши своите блокчета първи, печели играта.

 

  • Игра с трима и повече играчи:

 

30-те плочки се разбъркват с лицето надолу и се поставят по средата на масата, само 5-те плочки със сензорните органи се поставят с лице нагоре. Всеки играч хвърля заровете и в зависимост от сетивния орган на зарчетата, търси блокче, свързано с този орган. Играчът тегли блокче от обърнатите, ако съответства, го нарежда до сензорният орган, ако не отговаря-остава за него. След което е ред на следващия играч. Играчът, който свърши своите блокчета първи, печели играта.

 

Дървената игра притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

 

Размер на кутията: 210х190х45мм

 

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

Продуктът можете да откриете в  на адрес:

 

Продуктът можете да откриете в магазин за дървени играчки PLAYSENSE на адрес:


София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

 

 Посетете категориите "Образователни игри"  и "Конструктивни игри" за още подобни продукти от PlaySense

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!