Оригинални идеи за подарък за ученик от 1 до 4 клас

Оригинални идеи за подарък за ученик от 1 до 4 клас

8 април 2021

Да изберете правилния подарък за ученик - син или дъщеря, племенник, внук или детето на близък приятел - който да е страхотен, креативен и уникален, е трудна задача. Насочете се към нещо полезно, вместо да пълните дома му с играчки, които ще бъдат захвърлени настрана след кратка игра или да си хвърляте парите на вятъра за нискокачествени предмети, които лесно се чупят.


Най-добрият подарък за ученик е този, от който може едновременно да се учи, докато му се радва. По-важното е, че ефектът от образователните подаръци остава за цял живот. Образователните играчки ангажират детето и хранят мозъка му, жаден за нови знания. Те запознават учениците от 1-ви до 4-ти клас с писането, смятането и науката, и развиват любовта им към ученето, формирайки един умен и любознателен човек. Дори може да ги подтикне към това, което да се превърне в тяхната страст през целия им живот.

 


За да ви улесним в намирането на идеалния подарък за ученици от 1-ви до 4-ти клас, сме подготвили подробен списък с идеи. Чрез него ще се запознаете от какво имат нужда първокласници, второкласници, третокласници и четвъртокласници, за да решите по-лесно какво да им подарите. Описанието на всяка една образователна играчка изтъква какви умения и знания развива тя у ученика. Всяко дете е различно, така че разгледайте целия списък, за да изберете правилния подарък.


Подаръци за първокласник


Първият учебен ден наближава и сте в търсене на оригинални идеи за подарък за първокласник? Образователните играчки са чудесни за момчета и за момичета, така че децата от всякакъв пол ще им се радват. Подарявайки им такава, ви ще превърнете ученето в забавление. Първолакът ще е радостен, неговите родители също.

 

 • Магнитни букви: Това е страхотен подарък за ученик, особено за първокласник. Детето може вече да познава някои букви (на мама, на тати, на баба и др.), но в първи клас му предстои да се запознае с цялата азбука. Какъв по-подходящ подарък за първокласник от магнитни букви, който може да лепи на хладилника или върху магнитна дъска, за да образува различни думи - първите стъпки към това да се научи да пише.

 

 

 

 • Магнитни цифри: Освен с азбуката, в първи клас започва и изучаването на числата. Магнитните цифри са идеален подарък за ученик в 1-ви клас, на който му предстои не само да се научи да брои, но и да разпознава и изписва арабските знаци.

 

 

 • Сметало: Сладко е да гледате как децата смятат на пръстите на ръката си, но когато числото е над 10? Сметалото е идеален подарък за първокласник, който се учи да събира и изважда. То ще му помага както за домашните в училище, така и в игрите.

 

 

 

Подарък за второкласник


Във втори клас учебните занятия стават по-сериозни. Това е времето, когато децата за първи път се докосват до математиката. Добър подарък за второкласник е този, който ще развива именно математическите му умения.

 

 • Магнитна дъска: Това е подарък, който е чудесно и интересно допълнение към училищните пособия на вашиямъник. Освен за лепене на букви и цифри, върху магнитната дъска могат да се лепят фигурки, а също така да се рисува с цветни маркери. Подарявате на ученика нещо с две предназначения - образова и стимулира творческите заложби.

 

 

 • Таблица за умножение: Най-големият кошмар за всеки второкласник е да се научи да умножава. Това е основния урок, който трябва да бъде усвоен от всеки в тази възраст. Помогнете на ученика с това като му подарите таблица за умножение. С този подарък няма как да сбъркате.

 

 

 

 

 

 • Мозайка: Стига наука! Нека обърнем внимание и на креативните и творчески заложби на децата. Мозайката е добра идея за подарък за ученик във втори клас. Макар и да не смята добре все още, детето може да има творчески заложби, които също да се стимулират, а мозайката дава много възможности в това отношение.

 

 


Подарък за третокласник


С всяка година от тяхното развитие децата стават все по-умни и започват да изпитват желание за нови знания и решаване на проблеми. Удачна идея за подарък за третокласник е този, който стимулира логическото мислене и пространствена ориентация.

 

 • Пъзел: Подреждане на картинка или фигурка, решаване на загадка или разплитане на лабиринт, пъзелът може да бъде под различна форма. Горещо ви препоръчваме танграма, ако сте решили да подарявате пъзел на вашето дете в трети клас.

 

 

 

 • Конструктор/Строител: Дали ще построи замък, къща, кола, кораб или каквото му щукне, строитела развива въображението и пространственото мислене у децата. Конструкторът е подходящ подарък за третокласник, който е едновременно средство за игра и развиване на умения.

 

 

 • Йо-йо: Координацията ръка-око не е добра при децата, но те бързо схващат нови движения. Йо-йо е класическа играчка от детството на всеки, която не остарява и до днес. Всяко дете ще се радва на такъв подарък, а вие ще знаете, че помагате за неговата координация, рефлекси и фина моторика, докато играе.

 


Подарък за четвъртокласник


Порасналите ученици в четвърти клас стават осъзнати за света и случващото се около тях. Те започват да подражават на родителите си, любимите си герои и професии. Четвъртокласниците могат да следват инструкции и обичат да го правят, когато са под формата на игри.

 • Настолни игри: За безброй забавни моменти с приятелчета, подарете на четвъртокласника дженга или “Не се сърди човече”. Настолните игри са идеален подарък за ученици, защото подхранват интереса им към следването на инструкции и спазването на правила по един забавен за тях начин.

 

 

 • Кендами: Тази играчка е много по-напред спрямо йо-йо, когато избирате подарък за ученик, развиващ фината моторика, рефлексите и двигателните умения като цяло. Дори за възрастни, играта с кендамни е интригуваща. Подарете на четвъртокласник кендами и ви обещаваме, че интересът към тази играчка може да не стихне никога.

 


Купете подаръци за ученици от Playsense


При нас ще откриете играчки и игри за деца, които обичат науката, изкуството, да си представят, че са полицай, готвач и др., игрите на открито - всичко, от което има нужда. Имаме дървени играчки, удачни както за момчета, така и за момичета. Купете подарък за ученик от Playsense, който превръща обучението в забавление, и станете част от доволните ни клиенти.


Защо дървени играчки, а не високотехнологични?


Въпреки множеството предимства на електронните устройства за децата, учениците между 1-ви и 4-ти клас имат нужда да учат чрез прости методи за усвояване на информацията. Дървените играчки осигуряват точно това и стимулират въображението на децата. Учат ги да мислят и разсъждават самостоятелно.

 


Купувайки от Playsense подаръците за ученици, вие получавате качество. Всяка играчка е изработена от естествено дърво и оцветена с безвредни бои, без опасни химикали и тежки метали. Те са здрави и при правилно съхранение ще могат дори идните поколения да си играят с тях.


Заключение:


Надяваме се ви помогнахме с намирането на идея за подходящ и оригинален подарък за ученик от 1-ви до 4-ти клас. Ако търсите нещо за по-малки или по-големи, както и конкретни идеи за подарък за момче или момиче, ще ги откриете, като разгледате и другите статии в блога ни.