Интересни идеи за подарък за момиче

Интересни идеи за подарък за момиче

16 февруари 2021

Знаем, че повечето деца в днешно време очакват с нетърпение да получат модерни и технологични играчки. Ние обаче смятаме, че е хубаво да изберете “по-старомоден” подарък за момиче, за да се развие детето всестранно и любопитно за света около него. Ето защо ви предлагаме да изберете дървените играчки, като идея за подарък за следващия рожден ден, Коледа или друг повод за вашето момиче. Дървените играчки бяха хубава част от нашето детство, която може да предадем и на следващото поколение.

Ние проучихме вместо вас какво харесват момиченцата и сме готови да ви предложим помощ при избора с няколко страхотни идеи. Като начало, трябва да знаете на каква възраст е детето, за което купувате подарък. Щом вече знаете това, спокойно може да разгледате нашия списък, който обхваща идеи за подарък за момиче от 0 до над 7 години.

 

Идеи за подарък за момиче от 0 до 1 годинка

 

Може да нямате идея какво да подарите на едно дете, но намирането на най-добрия

подарък за момиче между 0 и 1 година не е толкова трудно, колкото си мислите. Това е така, защото децата на тази възраст не са придирчиви. Всъщност е вероятно те да бъдат по-развълнувани от самата опаковка, отколкото от това, което е вътре в нея. Ето някои идеи за подарък за момиче от 0 до 1 годинка, който да ги забавлява:

 • Бебешки дрънкалки или залъгалки - това е подходящ подарък за новородено момиче, който ангажира неговото внимание и стимулира двигателната му активност.
 • Детска книжка - едногодишните се учат да говорят и започват да разпознават рими, така че книжката с картинки им помага да учат думи и да разпознават обекти.
 • Дървени играчки за дърпане - това е добра идея за подарък за момиче, защото любимите занимания на 1-годишна възраст включват бутане и дърпане, както и преместване на неща във и извън кутиите.

 

Момиче между 0 и 1 годинка получава подарък

 

Идеи за подарък за момиче от 1 до 3 години

 

Най-добрите идеи за подаръци за момиче от 1 до 3 години включват много възможности за изследване, докато малките растат и се развиват, чрез въображаема игра. На тази възраст децата стават все по-словесни и могат да отговарят на въпроси и да следват указанията. Страхотен подарък за момиче в тази възраст, който да го заинтригува е:

 • Дървени кубчета - този вид играчки за конструиране им позволява да изследват, откриват и осъществяват своите идеи.
 • Дървен пъзел - 3-годишните са във фазата „Ще го направя сам“, така че се радват на неща, които им помагат да овладеят фината моторика.
 • Дървено колело за баланс - вашето малко момиченце усъвършенства уменията си за баланс и това ще му помогне.

 

Идеи за подарък за момиче от 3 до 5 години

 

Когато търсите идея за подарък за момиче между 3 и 5 години, трябва да вземете предвид неговите интереси и образователните цели, които има. Това е възрастта, в която започва да посещава ясла за първи път, и му предстои да развие уменията си за учене и социализиране. Идеите за подарък по-долу ще помогнат на момичетата да развият широк спектър от умения:

 • Сюжетно-ролева игра - в този период от развитието си децата обичат да подражават на мама и тати. Поради тази причина, това е страхотен подарък.
 • Магнитна дъска - чрез нея се учат на различни умения като смятане и писане, но също така им дава възможност за изразяване на тяхната креативност, подреждайки различни фигурки.
 • Дървени букви и цифри - това е перфектният образователен подарък за момиче, който също така е чудесно допълнение към предходната идея.

 

Дете между 3 и 5 годинки с подарък през зимата

 

Идеи за подарък за момиче от 5 до 7 години

 

На 7 години момичетата се социализират повече, учат елементарна математика и природни науки и непрекъснато изпробват нови дейности, които ги вълнуват. Между 5 и 7 години момичетата навлизат в предучилищна възраст. Най-добрите подаръци трябва да ги забавляват, но и да ги стимулират интелектуално. За да ви помогнем, сме подготвили няколко идеи за подаръци за момичета между 5 и 7 години:

 • Дървено сметало - децата учат и възприемат изключително бързо на тази възраст и по този начин ще ги подготвите за първия учебен ден, като им помогнете да се научат да броят и смятат.
 • Картинки за оцветяване - момиченцата обичат да рисуват и оцветяват и това е нещо, което ще държи тяхното внимание приковано часове наред, докато го завършат.
 • Логически игри - може да развиете логическото мислене и пространствената ориентация на момичето, с подарък като дървен пъзел или лабиринт.

 

Идеи за подарък за момиче над 7 години

 

С напредването на възрастта става все по-трудно да изберем точния подарък за момиче. Навършили 7 години, децата са способни да се справят с реални задачи и да поемат отговорности. Те стават по-социални и започват да развиват собствените си интереси и хобита. Ето няколко идеи за подарък за момиче над 7 години:

 • Настолна игра - децата стават по-социални и създават нови приятелства. Игрите като “Не се сърди човече” са възможност за много забавни моменти с приятели.
 • Кендами - развива ловкостта, прецизността, бързината и координацията. Чудесен предмет не само за деца, но и за възрастни.
 • Дървен конструктор - това е страхотен подарък за момичета, който да стимулира желанието им да създават.
 • Комплект за нанизване - с негова помощ момичето може сама да направи гривна или колие, което да носи или да подари на мама.

 

Предимствата на дървените играчки

 

Дървените играчки може да изглеждат старомодни в сравнение с модерните предложения на пазара, но съвременните учебни програми, базирани на игра, като метода на Монтесори и подхода на Реджо Емилия, подчертават значението на простите и естествени предмети за подобряване на обучението и развитието на децата.

Ето защо е за предпочитане да изберете дървените играчки за подарък:

 • По-безопасни: Те не се чупят толкова лесно, колкото пластмасовите, така че е по-малко вероятно да навредят на детето ви.
 • По-здрави: Както вече казахме, дървените играчки рядко се чупят.
 • Вечни: Класическият дизайн и тяхното качество гарантират, че дори вашите правнуци ще се радват да играят с тях.
 • Насърчават креативността и стимулират въображението: Те насърчават децата да творят, създават и да използват въображението си.
 • Развиват уменията за разсъждение и решаване на проблеми: Дървените конструктори и пъзели ангажират децата и ги подтикват да използват своите умения за разсъждение, докато изграждат нови структури и се опитват да напаснат парчетата.
 • Развиват фината моторика и координацията между очите и ръцете: Подреждането на кубчета, напасването на елементи и нанизването на дървени мъниста насърчават развитието на нервни пътища между малките ръце и мозъка.

 

Дървена къща за кукли от Playsense

 

Химикали, които трябва да се избягват при детските играчки

 

Както вече споменахме, пластмасовите играчки често могат да съдържат опасни химикали. Въпреки че дървените играчки са много по-безопасен вариант, все пак искате да сте сигурни, че те не са направени от дърво, което съдържа формалдехид или каквито и да било токсични покрития.

В Playsense не използваме или предлагаме нещо, което не е безопасно. Това означава, че не употребяваме съставки, които са опасни за здравето на децата. Нашите играчки не съдържат:

 • PVC
 • BPA + BPS
 • Вредни фталати
 • Формалдехид
 • Олово и други тежки метали

 

Изберете подарък за момиче от Playsense

 

Независимо дали пазарувате за 1-годишно или 3-годишно дете, което се впуска в търсене на приключения, намирането на добър подарък за малко момиче означава да намерите нещо увлекателно... и може би дори образователно.

При нас ще откриете страхотни идеи за подаръци за момиче, от залъгалки до играчки и пъзели, от които децата могат да се учат по време на игра. Разгледайте нашия онлайн магазин и изберете подарък, като сортирате възможните опции по възраст, тип на играчките или цел. При нас ще откриете идеи за подаръци за момиче, подходящи за всякакъв повод.

 

Заключение

 

Надяваме се, че успяхме да ви помогнем в намирането на подходяща идея за подарък за момиче. Освен това, вярваме, че успяхме да ви покажем, че както високотехнологичните и модерните, така и дървените играчки имат своя роля в развитието на децата ни.