Дървени влакчета и релси

Дървени влакчета - значимия подарък

Детските влакчета са една от категориите вечни играчки. Първият прототип е създаден в средата на XIX век. От тогава не излизат от мода - така, както вие сте играли с тях, играят и децата ви - някой ден и внуците. Разнообразието от форми и размери, самостоятелно влакче или цял коловоз с релси, гарантира неповторимо и строго индивидуално игрово преживяване. Не само за деца, а и за възрастни.

Прочети още

Влакчетата гарантират развитие освен на въображението, но и на детската моторика и координация. Със своята механична структура, детските влакчета задействат концепцията за монотонно движение и позициониране в пространството, което от своя страна стимулира детето ви да съчетава прецизни движения с зрително-сетивната наблюдателност, която се развива още след 10 месечна възраст. 

Нанизвайки коловоза от влакчета, малчуганът ви ще усъвършенства и своя специфичен трипръстов захват. Всяко едно частично движение ще предизвиква неговото любопитство, желанието за разглобяване и пресъздаване на вече познатата форма.

В по-късен етап, играта с дървени влакчета симулира вече познатата трудово-битова среда на възрастните, помага на детето да опознае света навън, да разбира ежедневните казуси и да бъде по-голяма част от обществото. Построяването на релси, учи децата да мислят логично - да свържат точка А с точка Б, без да има препятствия, планирайки всеки следващ ход. Липсата на допълнително добавени звуци и изображение предизвиква детето да създаде и опише всичко от само себе си. С такова концептуално и вербално планиране, влакчетата могат да станат част от “малкия свят” на вашето дете. Свят, който с достатъчно въображение, може да бъде задържи вниманието на детето с часове. 

100% естествен дървен материал

За по-устойчива и дълготрайна игра, най-подходящи са играчките направени от дървен материал. Артикулите са изработени на база иновативни идеи и актуалност, съчетани с поглед над традициите и доказаните във времето образователни способи. Всички играчки на Playsense са изработени от висококачествени, рециклируеми материали, внимателно подбрани и преработени с грижа за природата. Изцяло дървената структура на продуктовата гама на Playsense гарантира безопасност и качество. Естествените материали, от които са създадени играчките, както и боите на водна основа, с които биват оцветявани, ги правят нежни на допир, ярки и отличаващи се. 

Дървото осигурява спокойствие при игра, тъй като не отделя опасни газове (както други материали - например нискокачествена пластмаса), не се разрушават лесно, в полезрението на детето не попадат малки частици, които при поглъщане могат да доведат до проблеми с храносмилането или дори задушаване. 

Освен вашето спокойствие, гарантирано от качеството на играчките, дървените материали спомагат по-уравновесеното развитие на детето ви. Работата с естествени материали успокоява ума, стимулира по-добрия фокус, както и по-ефективната продуктивност. Заобиколени от повече естествени елементи (включително и естествена светлина), можем по-лесно да се концентрираме, да взимаме решения по-бързо, да усвояваме нови знания по-ефективно, а това е ключове за малчуганите.

Сертифицирано качество

В богатата гама продукти на Playsense, официалният дистрибутор на дървени играчки Viga Toys, може да откриете разнообразие от играчки, удостоени с европейски сертификат за качество. Играчките са подходящи както за ранно развитие, конструктивни и сюжетно-ролеви игри, така и за образователни цели в по-късен етап на детското развитие.

Всички артикули предлагани от Playsense можете да разглеждате в магазините ни в София, Варна и Пловдив или да започнете удобното пазаруване още сега в нашия онлайн магазин.

марки
Подреди по