Дървен дидактически куб Playsense

  • Марка: Playsense
  • Кат. номер: 60187
+ -
75,00 лв. 60,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Дървен дидактически куб на Playsense - Описание:

 

Размери на продукта: 200х390х200;

Тегло: 1,900кг

Дървеният дидактически куб e подходящ е за деца над 18 месеца, както и за предучилищна възраст. 

Дървеният дидактически куб съчетава 5 различни игри

 

Дървеният дидактически куб е уникален начин да задържите вниманието на детето си чрез 5 различни игри за дълго време, позволявайки му да научава нови неща и да развива нови умения.

 

С дървения дидактически куб децата могат да играят с часове без да губят интерес.

 

Повторяемостта при игрите с дървения дидактически куб позволява на децата да затвърдят получените знания и умения, придава им увереност в следващите игри с различни материали. Понякога просто трябва да помогнем на детето да преодолее неувереността си. 

Дидактичните игри са образователни игри за постигане на определени възпитателни цели. Играта с дървения дидактически куб способства за интензивното развитие на детските умения, детската сръчност и познания, волевите процеси, памет, внимание, логика.

Децата се учат от това, което ги заобикаля. Самата Мария Монтесори препоръчва детето да бъде заобиколено от развиваща среда. Избирайки за игра дървения дидактически куб, като подходяща играчка за възрастта от 18 месеца до 6 години, родителят ще подкрепи естествената радост на детето от заниманията с него. Обучението с дървения дидактически куб по забележителен начин спомага развитието на способности у децата. Задачата на родителя е да помага на детето в процеса на познанието.

 

С дървения дидактически куб обогатяваме образователното пространство на детето.

 

И това става не с една, а с пет игри. Всяка игра стимулира развитието на различни умения.

Горната част на куба  представлява дървена платформа с различни по цвят и форма телени лабиринти, и разнообразни цветни, дървени мъниста. По металните лостчета детето с пръсти прокарва разноцветни топчета и кубчета. В процеса на тази дидактична игра родителят регулира работата със своето дете, като му помага  за последователното изпълнение при преместването на дървените елементи в най-ранна детска възраст. Тази игра е за развитие фината моторика на пръстите, координацията и детската концентрация. Дървената горна част с телените лабиринти може да се отделя от дидактичния куб и детето самостоятелно да играе с нея. Тя е и като капак, когато се отвори, дидактичният куб се превръща в кутия, а при обръщане обратно получавате удобна дървена платформа за сядане на детето.

 

Лабиринт с пътечки

 

Друга игра от дървения дидактически куб представлява лабиринт с пътечки, по които детето придвижва дървени геометрични фигури в основните цветове. Премествайки в улеите дървените елементи, детето визуално проследява различните фигури. Това благоприятства развитието детската концентрация и умение за ориентиране в пространството. Родителят сътрудничи, оказва помощ и подкрепа. Ако се опитваме да запознаем детето с основни понятия/например цвят/, ясно назоваваме: "Това е синьо", "Това е червено", "Това е зелено". След това проверяваме дали детето ни е разбрало добре: "Продължи по пътечката със синьото". Освен с цветове, посредством тази игра, на по-късен етап запознаваме децата с основните геометрични фигури - кръг, квадрат и триъгълник.

 

9 въртящи се форми с изображения

 

Третата логическа игра от дървения куб  се състои от 9 въртящи се форми с принтирани изображения на плодове. В най-ранна деца възраст работим за гъвкавостта на детските пръсти. На по- късен етап от детското развитие, посредством тази дидактична игра, по достъпен начин запознавате вашето умниче с понятията редица, колона, диагонал. На детето просто му трябва време да се научи, да се упражнява, да се усъвършенства. Когато усвои всичко това му предложете да премине към отброяване на различните плодове.

 

Сортиране на животни

 

Следващата страна на дидактическия  куб има 4 отвора, през които детето промушва точно определена дървена фигура, принтирана с различни животни. По метода на пробата и грешката детето вгнездява в сортира правилната фигура. Тази логическа игра от дидактическия куб носи голям познавателен и емоционален заряд за детето.

 

Сметало

 

Петата игра е класическо сметало с 50 дървени топчета. Първоначално децата преместват и въртят  дървените топчета. Това подпомага развитието на сетивата, а и дава възможност за запознаване на децата с понятията цвят и форма. На по-късен етап детето отброява единични топчета и формира множества, сравнява съответните количества от отделните редици.

 

В случай че желаете дидактическия куб да включва друг вид игри, имате възможност за избор чрез големия дидактически куб.

Дървеният куб притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 0 до 1г.от 1 до 3 гот 3 до 5 годишна възраст“ и "Дървени играчки за фина моторика".