Голям дървен логически куб - 5 в 1

 • Марка: Viga
 • Кат. номер: 58506
+ -
169,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Дървен дидактически куб - Описание:

 

Размери на продукта: Достатъчно, за да е комфортен на детето и да влиза в употреба като столче или масичка за игра в детската стая - 300х300х550мм

Тегло: 4,85 кг.

Дървеният дидактически куб e подходящ за деца над 18 месеца до първи клас. В игрите има включени задачи за смятане, които удължават времето за употреба на продукта. Големият куб е играчка, която развива детето в няколко години от неговото ранно детство.

Кое е уникалното в тази игра?

 • Големият дървен дидактически куб съчетава 5 различни игри, които гарантират място на играчката поне няколко години в живота на детето.
 • Дървеният дидактически куб е уникален начин да задържите вниманието на детето си за дълго време, позволявайки му да научава нови неща и да развива нови умения.
 • Удивителното е, че с дървения дидактически куб децата могат да играят с часове в различните етапи от живота си и то без да губят интерес.
 • Дидактичните игри са образователни игри за постигане на определени възпитателни цели. Вълнуващата игра с дървения дидактически куб способства за интензивното развитие на детските умения, детската сръчност и познания, волевите процеси, памет, внимание, логика.
 • Това не е всичко - уникалната повторяемост при игрите с дървения дидактически куб позволява на децата да затвърдят получените знания и умения, придава им увереност в следващите игри с различни материали. Понякога просто трябва да помогнем на детето да преодолее неувереността си.

 

С какво дървения дидактически куб е полезен за детето?

 

Чрез дървения дидактически куб обогатяваме образователното пространство на детето.

И това става не с една, а с пет игри. Всяка игра стимулира развитието на различни умения.

 

 1. Първата е подвижна дървена основа с къщичка, с придвижване на детски фигури, животни и мъниста. Тази игра е за развитие фината моторика на пръстите, координацията и детската концентрация. Развитието на фината моторика само по себе си е предпоставка за развитието на речта и интелекта. Дървената горна част с телените лабиринти може да се отделя от дидактичния куб и детето самостоятелно да играе с нея.
 2. Втората и една от любимите за децата страни на куба е лабиринтът, по чиито пътечки децата могат да придвижват разноцветни топчета, което способства за развитието на трипръстовия захват и фината моторика на пръстчетата. Тази игра е чудесно нагледно средство за запознаване на децата с основните цветове
 3. Третата част на куба има отвори за сортиране на девет различни по форма и цвят геометрични фигури. Играта спомага за развитието на фината моторика на детето, развива движението на ръката и му помага с бързото разпознаване на цветовете, а на по-късен етап за запознаване с различните геометрични форми и тяхното групиране.
 4. Четвъртата игра представлява магнитната черна дъска, където детето може да рисува, както и да нарежда магнитни фигури: букви, цифри, магнитни животни, превозни средства и др.
 5. Следващата страна на дидактическия  куб има за цел да запознае детето с часовника. Благодарение на тази част от куба, детето разбира за какво и как служи часовникът. Разучава циферблата, както и ролята на малката и голямата стрелка. Детето разбира какво означава един час и как се отброява, а в последствие минута и секунда. На следващ етап, родителят съдейства на детето като разиграва с него различните етапи от деня и ги свързва с познатите за детето. Например: сутрин 8:00 ч., обяд – 12:00 ч., следобед 15:00 ч.

 

Родителите и децата

 

Децата се учат от това, което ги заобикаля. Самата Мария Монтесори препоръчва детето да бъде заобиколено от развиваща среда.

 

Избирайки за игра големия дидактически куб, като подходяща играчка за възрастта от 18 месеца до 6 години, родителят ще подкрепи естествената радост на детето от заниманията с него. Обучението с дървения дидактически куб по забележителен начин спомага развитието на способности у децата. Единствената задача на родителя е да помага на детето в процеса на познанието.

 

И нека не забравяме - децата притежават природната способност да концентрират вниманието си върху един предмет. Благодарение на това, те могат да се отдадат в изучаване на даден предмет или игра, стига тя да предлага достатъчно елементи, които да бъдат завладяващи за него. Ако не се отклонява вниманието на детето, то може да отдели достатъчно дълго време върху една игра, а от наставника се изисква само и единствено да предизвика интерес у детето и да му покаже, че тази игра е различна и далеч не е скучна.

 

Дървеният логически куб притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

 

Можете да го откриете в магазин PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София – ул. "Цар Симеон " 55,

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 0 до 1г.от 1 до 3 гот 3 до 5 годишна възраст“ и "Дървени пъзели и сортери".

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!