Дидактични фигури върху дървена платформа

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 58713
+ -
50,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дидактичните фигури върху дървена платформа

 

Тази дидактична игра с геометрични фигури представлява масивна  дървена основа с прорязани гнезда -с форма на квадрат, триъгълник, кръг и правоъгълник. В тях

децата подреждат по форма, цвят и височина 20 на брой геометрични фигури. Групирайки ги на

правилните места играещите нагледно и неусетно усвояват сравнителните степени за височина

и големина, а също и така понятията редица и колона. 

Игрите с геометрични фигури са особено подходящи за занимания и в детската градина, но и за деца под тригодишна възраст. Упражнението за вгнездяване на дидактични фигури се състои в това детето да ги извади от дървената платформа, да ги смеси върху масата и след това да ги върне на правилните им места. Всъщност то трябва да се запознае с формата на дървеното блокче и подробно да го изследва. Обикновено децата с лекота или след няколко опита успяват да уцелят точното му място. Тази образователна игра с дидактични фигури използваме и за запознаване с основните цветове. Детето лесно разпознава геометричните фигури и ги поставя там, където трябва. Със систематичното изучаване на геометричните форми, подреждайки ги в правилните гнезда по контрастни цветове, децата неусетно преминават към сравнителен анализ, сравнявайки дървените блокчета по големина .Упражнението с тази дидактична игра става лесно,тъй като детето вече е свикнало да разпознава и различава дървените елементи по цвят, големина и форма, като ги поставя на съответните им места без проба и усилие.

С тази образователна игра с геометрични фигури създавате такива условия, че интелектът на детето да бъде зает и поставен пред необходимостта постоянно да анализира, да обобщава, да прави изводи.Това развива логическото мислене и творческо въображение. Забавното в тази игра е, че децата могат да използват дидактичните фигури и като строител за различни композиции.

 

Дървените фигури притежават сертификат за качество и безопастност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

Можете да ги откриете в магазини PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София - ул."Цар Симеон"№55,

София - Парадайс Център,

МОЛ Пловдив-ул."Перущица"№8

 

Размери на дидактичните фигури върху дървена платформа:

 

220x175x110мм

 Тегло: 1,04 кг.

 

Посетете категориите "Образователни игри" и "Конструктивни игри" за още подобни продукти от PlaySense