Дидактични фигури върху дървена платформа

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 58713
+ -
58,50 лв.
Характеристики
Характеристики

Дидактични игри с геометрични фигури

 

Магазинът за дървени играчки PlaySense В предлага интересни дидактични игри с геометрични фигури, които освен занимателен характер имат и образователна стойност. Артикулът, който виждате, представлява масивна дървена основа с прорязани гнезда с форми от геометрията - на квадрат, триъгълник, кръг и правоъгълник. В тях децата подреждат по форма, цвят и височина 20 на брой геометрични фигури. Групирайки ги на правилните места, играещите нагледно и неусетно усвояват сравнителните степени за височина и големина, а също и така понятията редица и колона. Заниманията с този артикул са особено подходящи за детската градина, но и за по-малките - под тригодишна възраст. Упражнението за вгнездяване на предмети се състои в това детето да ги извади от дървената платформа, да ги смеси върху масата и след това да ги върне на правилните им места. Всъщност то трябва да се запознае с формата на дървеното блокче и подробно да го изследва. Обикновено малчуганите с лекота или след няколко опита успяват да уцелят точното му място.

 

Тази образователна игра с дидактични фигури използваме и за запознаване с основните цветове. Малкият откривател лесно разпознава геометричните фигури и ги поставя там, където трябва. Със систематичното изучаване на формите от геометрията, подреждайки ги в правилните гнезда по контрастни цветове, децата неусетно преминават към сравнителен анализ, сравнявайки дървените блокчета по големина. Упражнението с тази дидактична играчка става лесно, тъй като детето вече е свикнало да разпознава и различава елементите по цвят, големина и форма, като ги поставя на съответните им места без проба и усилие. С тази образователна играчка с геометрични фигури създавате такива условия, че интелектът на малчуганът да бъде зает и поставен пред необходимостта постоянно да анализира, да обобщава, да прави изводи. Това развива логическото мислене и творческо въображение. Забавното тук е, че децата могат да използват дидактичните фигурки и като строител за различни композиции.

 

Тази дървена играчка, както и всички останали артикули в онлайн магазина притежават сертификат за качество и безопасност на материалите EN71. Това означава, че са напълно безвредни за малчуганите. При изработването им не са използвани никакви вредни материали. Изделието е екологично чисто.

 

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/


Размери на дидактичните фигури върху дървена платформа:

  • 220x175x110мм
  • Тегло: 1,04 кг.

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 1 до 3 г. и от 3 до 5 годишна възраст"  и "Дървени пъзели и сортери".