Дървен стан за тъкане

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 51366
+ -
65,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на Детското дървено станче

 

Дървеното детско станче е изработено от масивна букова дървесина. Основата и конците на трите совалки са с памучни конци.  Совалка- това е дървеният елемент, на който се навива преждата, с която се тъче.

Какво е стан и за какво служи?

Тъкачният стан е устройство за тъкане на платове, черги, килими или тъкани. Чрез него е възможно преплитането на отделните напречни и надлъжни конци(прежда).

Комплектът съдържа дървена рамка, конци и инстукция за насноваване, 3 бр. совалки с бял, зелен и червен конец за тъкане.

Тъкането става с помощта на совалката, преждата се прекарва между нишките на изработваната тъкан. Всеки следващ ред на килимчето се създава чрез преместване на "горните" нишки надолу, а на "долните" нишки нагоре.  След това совалката отново се прекарва между нишките и процесът се повтаря.

В миналото във всяка българска къща е имало тъкачен стан, а занаята се е предавал от поколение на поколение – от майка на дъщеря и от баба на внучка. Момичетата израствали около стана, а когато достигне определена възраст, то започвало изработването на своя чеиз (дрехи, покъщнина, които невестата в миналото отнася в дома на съпруга си).

Освен че придават уют на дома, изработените изделия и тъкани са съществен дял от народната жилищна култура, ценен източник за изучаване не само на материалния, но и на духовния бит на човека по онова време.

С помощта на детския тъкачен стан, родителя има възможност да запознае детето с част от българските традиции. По време на игра с дървеният стан, детето се учи на физическия труд, също така става прецизно, търпеливо и креативно. 

Цветовете на преждата НЕ са случайни, ние от Playsense смятаме, че децата ни трябва да познават българският трибагреник. Поискахме от VIGATOYS да ни направят станчетата с бял,зелен и червен конец, за да може децата да изтъкат българското знаме.

Препоръчителен продукт за деца над 5+

 

Дървеният стан притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

 

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

Размери на детското дървено станче:

 

380х140х165мм

Тегло: 0,820кг 

Посетете категориите "Конструктивни игри" и "Сюжетно-ролеви игри" за още подобни продукти от PlaySense

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!