Дървено Трасе/Лабиринт

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50175
+ -
53,00 лв.
Характеристики
Характеристики

  Играта на пръв поглед изглежда като всеки друг лабиринт, но не е. Състои се от масивна дървена дъска, през която е издълбан лабиринт, по който децата лесно успяват да придвижват топчета, освен ако не попаднат на затруднените части от трасето, през което трябва да измислят начин за преминаване. 

   Дървеното трасе - лабиринт, е подходяща занимавка за дълъг период от тяхното развитие. Играта развива логистичното мислене и визуалната памет у децата. 

       Кое е уникалното в тази игра?

   Впечатляващ е замисъла на тази игра. Към нея има 6 карти с 12 примера на различно разпределение на топчетата, като цветните крачета служат за ориентир. Детето трябва да придвижи цветните топчета до съответните краища, следвайки условията от картите. В средата на дъската е поставено зъбчато колело, чрез завъртането на което децата преместват цветните топчета в различни пътечки. Често, за да бъде изпълнено условието от някоя карта, то детето трябва да използва съответните места за отбивка по пътя, за да придвижи водещия цвят до изходната точка. Това е и най-интересния елемент от играта. Съобразяването на цветове, препятствията и крайните точки развиват логистичното мислене на детето и задържат вниманието му за дълъг период от време.

 

 

   Най-уникалното в тази игра е нейното непредвидимо, на пръв поглед, разнообразие. Освен стандартните условия за един лабиринт, към него има добавки, които задържат вниманието на детето и развиват устойчиво неговата логична мисъл, памет, фина моторика и търпение. 

       С какво играта е полезна за детето? 

 

 

    Дървеното трасе е израз на препятствията, което детето ще среща през целия си живот. Благодарение на тази игра то развива логичната си мисъл, учи се на справяне с възникнали изненадващи ситуации и тренира визуалната си памет. Често, за да придвижи някое от топчетата по трасето, то трябва предварително да е изготвило стратегия за преминаване по трасетата, както и да премисли за правилната логистика така между цветовете, така че да успее да изпълни поставеното условие от картите. 

      Родителите и децата

 

 

   Родителят е важно да бъде водещ при демонстрирането на играта. Да представи различните възможности на иначе така семплото дървено трасе. Покажете на детето всяка от картите, представляващи различно условие, което детето трябва да има предвид и да спази. 

   Децата се учат от това, което ги заобикаля. Самата Мария Монтесори препоръчва детето да бъде заобиколено от развиваща среда. 

 Дървеното трасе е подходящо за съвместна работа с родителя или друго дете. Могат да се развиват турнири с всяка една от картите.

Дървено трасе се превръща бързо в любима игра за всяко дете! Представете я на детето си и му помогнете да си намери другарчета, с които заедно да играе, да минават заедно през препятствията, да си отстъпват път и да се учат на екипна работа. 

  Дървеният Лабиринт притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

 

Можете да го откриете в магазин PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София – ул. "Цар Симеон " 55,

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

Размер на продукта: 300х300х75мм

Тегло: 0,75 кг

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 1 до 3 г. и от 3 до 5 годишна възраст" и "Дървени пъзели и сортери".

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!