Дървено голямо училищно сметало

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50561
+ -
158,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Голямо сметало за училища и детски градини

 

Голямото сметало е подходящо педагогическо пособие  за училица и детски градини, незаменим помощник на преподавателя за нагледното представяне на единици, множества, както и за представяне на математически действия. То е с голяма дървена рамка на класическо сметало със сто цветни топчета, групирани в десетици. Децата винаги се впечатляват от размерите му, както и от стоте разноцветни големи дървени топчета.

 

Това сметало за деца е подходящо помагало за сравняване на количества, съставяне на множества, за броене и смятане. Детето се запознава с цветове, цифри, множества. Броим с тези мъниста като поставяме първото от тях и казваме"1",а когато поставим следващото-"2" и т.н.Малкото дете е склонно да казва 1 за всяко ново мънисто,което добавя.То казва 1,1,1 вместо 1,2,3.Основна трудност при децата на 3,4 години,когато се учат да броят,е фактът,че една група се уголемява чрез добавянето на нова единица и че тази нараснала група трябва да се възприема като едно цяло.На помощ идва сметалото за смятане.Преместването на топчета и свързването им в количества е приятна за децата игра.Отброявайки едно след друго отделните топчета на дървените шишове, детето изгражда  отделни групи /множества/,като по този начин ги сравнява по големина. А отделните мъниста  от сметалото могат да бъдат отчетливо отброени. Детето добавя последователно една единица след друга,за да получи общия им сбор.

 

Преброяването на отделните единици дава на детето понятие за числена група. Чрез преместването и съпоставянето  на мъниста на отделните дървени шини, децата могат да събират,изваждат,а в последствие умножават и делят числа.

 

Дървеното сметало притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

 

Размери на продукта: 600х815х300мм

 

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин за дървени играчки PLAYSENSE на адрес:


София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов"7/срещу Куклен театър/

 

 Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти, посетете „Дървени играчки от 1 до 3 г., от 3 до 5г. и от 5 до 7 годишна възраст“ и "Образователни игри".