Дървено голямо училищно сметало

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50561
+ -
158,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Голямо дървено сметало за училища и детски градини

Голямото сметало е подходящо педагогическо помагало за училища и детски градини, незаменим помощник на учителя за визуално представяне на единици, множества, както и за представяне на математически операции. Има голяма дървена рамка на класическо сметало със сто цветни топчета, групирани по десетки. Децата винаги се впечатляват от размера му, както и от стоте разноцветни големи дървени топки.

 

Това сметало е подходящо помагало за сравняване на количества, образуване на множества, броене и пресмятане. Детето се запознава с цветове, числа, множества. Броим с тези мъниста, като слагаме първото мънисто и казваме "1", а при поставянето на следващото "2" и т.н. Малкото дете е склонно да казва 1 за всяко ново мънисто, което добави. Той казва 1,1,1 вместо 1,2,3. Голяма трудност за 3-4-годишните при ученето да смятат е фактът, че групата се разширява с добавянето на нова единица и че тази увеличена група трябва да се възприема като едно цяло. сметалото идва на помощ. Преместването на топки и свързването им в количества е приятна игра за децата. Преброявайки една след друга отделните топки на дървените шишове, детето изгражда отделни групи /комплекти/, като по този начин ги сравнява по големина. И отделните мъниста от сметалото могат да бъдат ясно преброени. Детето последователно добавя една единица след друга, за да получи общата им сума.

 

Преброяването на отделните единици дава на детето концепцията за числена група. Чрез преместване и съпоставяне на мънистата върху отделните дървени релси, децата могат да събират, изваждат и след това да умножават и делят числа.

 

Дървеното сметало има сертификат за качество и безопасност на материала EN71.

 

Размери на продукта: 600x815x300mm

 

Производител: VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Можете да намерите продукта в магазин за дървени играчки PLAYSENSE на адрес:


София - ул. "Цар Симеон" 55

София - бул. Черни връх 100, Paradise Center

Пловдив - ул. "Христо Г. Данов" 7 /срещу Кукления театър/

 

Магазин за детски дървени играчки Playsense предлага богат асортимент от играчки за вашето дете. За още подобни продукти посетете Дървени играчки от 1 до 3 години , от 3 до 5 години. и от 5 до 7 годишна възраст“ и „Образователни игри“.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!