Дървено колело за баланс

  • Марка: Playsense
  • Кат. номер: 60217
+ -
159,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървеното колело за баланс

 

Движението и играта са начин детето да опознае света. Двигателната активност води детето до самостоятелност и го развива  не само физически, но и умствено. Дървеното колело за баланс предоставя на детето възможност за повече пространство и свободно придвижване. Използването на балансиращо колело, с което детето се придвижва, помага за развиване координацията на тялото, вестибуларния апарат, моториката и ловкостта.

 

Защо да изберем дървеното колело за баланс на PlaySense?

 

Дървеното колело за баланс е  изработено  от изключително здрава и качествена дървесина, същевременно е леко, което го прави лесно преносимо. Размерът на балансиращото колело е съобразен с ръста на детето, с възможност за промяна височината на седалката. Колелото е подходящо за деца на възраст от две до пет години, а седалката се регулира с три позиции. Дървеното му кормило има ограничено въртеливо движение, което е предпоставка за по-балансирано и сигурно каране. Силиконовите ръкохватки са за здрав захват без ръката да се изплъзва.Вътрешните гуми се помпят, а удобната торбичка е красив аксесоар за детски вещи. Всички части са нетоксични и с красив дизайн.

 

Усъвършенстване на двигателните умения чрез баланс

 

Първоначално детето разглежда колелото, хваща кормилото, за да усети захвата на ръцете си, запознава се с различните части. Така, без да го караме да бърза, го включваме в удивителния процес на съвместно познание. Карането на колело за баланс, последователното изтласкване с крака е дейност, която детето извършва с удоволствие. Тайният ключ към усъвършенстване на двигателните умения е балансът. С колелото за баланс детето упражнява мускулите си и това е естествен начин за изразходване на енергия. Тези движения го принуждават  да използва органите си за равновесие и  карат да свикне да обръща внимание на всеки свой ход. Умението да контролира движенията си е начин да поема по пътя на усъвършенстването, без да е подбутвано отвън. Можем да видим у детето зараждане на нова радост, което показва, че посоката е естествена за него и му допада.

 

Дървено колело за баланс за усъвършенстване на двигателни умения на децата

 

На две-тригодишното дете му предстои растеж и ние трябва да направим всичко възможно, за да му помогнем в усъвършенстването на двигателните умения. С колелото за баланс тренираме детето, а повтаряемостта на упражненията за равновесие  водят до физическото му развитие. От тук нататък, с детското колело за баланс, малчуганът ще работи самостоятелно за своето собствено усъвършенстване. Родителят може да го наблюдава отстрани, като го следва от разстояние, без намеса и без да го изоставя. Детето винаги е спокойно, докато се занимава с нещо, което е важно за него. Карането на колело за баланс му дава това усещане, защото играе самостоятелно. Когато  силно подкрепяме желанието на детето да е физически активно, ние го учим да бъде и независимо.

 Височината на колелото от земята до седалката е 36см, с възможност за повдигане на седалката още 5 см.

 Дървеното колело за баланс притежава сертификат за качество и безопасност на материалите ЕN71.

 

Магазин за детски играчки Playsense предлага широк асортимент от играчки за вашето дете. За още интересни продукти от същата категория,посетете категория "сюжетно-ролеви игри

 

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/