Дървена игра - Рингове за нанизване Polar B

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 44022
+ -
28,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървената игра -  Рингове за нанизване Polar B

Рингове за нанизване Polar B е солидна дъска с 4 дървени шипа, с различна височина и представляващи числата от 1 до 4. Разглобете заедно с детето си, като премахнете различните цветни пръстени. Покажете му как да наниже всеки пръстен на шип. Тази игра е за цветове, подреждане на количества и броене.

Целта на играта с дървената броеница е обучението и развитието на сетивата на детето. Всичко свързано с цвят, размер и форма изостря сетивата и спомага за разширяване на полето на възприятие на децата. В началните упражнения децата се опитват да извадят и нанижат дървените елементи от всякакъв цвят. На двегодишна възраст, когато малките деца обикновено учат за цветовете, карате детето да наниже прецизно всяка дървена халка, като ги сортира по цвят.

 

Пръстени за нанизване Polar B

До тригодишна възраст децата обикновено започват да броят. На тази възраст децата нанизват съответните цифри върху пръстените, като ги броят. В горната част на всяко зърно от броеницата поставят глава на зебра, лисица, лъв, мече в съответния цвят, което прави играта още по-забавна и атрактивна. Така децата тренират и усъвършенстват сетивата си, а това от своя страна води до формиране на интелектуални навици. Опитът показва как материалът, който наистина интересува малкото дете и който то свободно избира и усвоява редовно, е подходящ за неговото обучение. В този смисъл сетивните материали като дървените пръстени са незаменим помощник, защото съдържат поредица от обекти, групирани според специфично физическо качество като цвят, форма, размер.

Децата по природа са запалени изследователи на заобикалящата ги среда. За да се запознаят в детайли с дървената броеница, им предложете да поставят пръстен и пръст в отвора й върху лист, а с другата ръка да очертаят кръг с молив. Друга характеристика на дървените елементи е, че са привлекателни с цвят, яркост, пропорция. Всичко в заобикалящата учебна среда трябва да стимулира детето и да отговаря на най-големите му потребности в дадения момент.

 

Размер: 180х130х55 мм

Дървената игра има сертификат за качество и безопасност на материала EN71.

 

Производител: VIGATOYS

 

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Можете да намерите продукта в магазин за дървени играчки PLAYSENSE на адрес:


София - ул. "Цар Симеон" 55

София - бул. Черни връх 100, Paradise Center

Пловдив - ул. "Христо Г. Данов" 7 /срещу Куклен театър/

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!