Дървени пръчици на Кюизинер - 308 елемента

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 56166
+ -
54,50 лв.
Характеристики
Характеристики

 

Дървените пръчици на Кюизинер, които предлагаме, представляват дървена кутия с акрилен капак. Кутията съдържа 308 бр. дървени пръчици, което се отличава от оригиналното кодиране от 116 бр. Пръчиците са в сечение 10х10мм. Пръчиците на Кюизинер се наричат още числа в цветове, защото нагледно представят числата, според дължината на пръчицата. Оцветени са в десет различни цвята, подобно изобретеното пособие от Кюизинер.

 

 Дървените пръчици на Кюизинер са дидактичен материал, който се използва за математическата подготовка на децата и учениците.

 

С тях децата построяват числови редици, сравняват големини и множества, развиват своето пространствено и аналитично мислене, както и възприятието и паметта. Заниманията с дървените пръчици са подходящи за деца над три годишна и начална училищна възраст. Те намират приложение и в урочната работа по роден език или в изучаването на чужди такива. Използват се за моделиране на думи, срички,  както и за определяне на местата на отделните части на изречението.

Когато всяко число е представено от отделна пръчица  децата лесно вникват в отношенията между числата, като лесно осъзнават количествения състав. Първоначално децата свободно играят с дървените пръчици, сравняват цветове, дължини, подреждат ги в еднакви серии. Могат да се подреждат като елементи от строител или мозайка.

 

Как се играе с дървените пръчици на Кюизинер?

 

След това се преминава към представяне на числата. Предложете на детето да подреди отделните пръчици на Кюизинер една до друга според дължините им. След тово то трябва да преброи белите, червените, зелените и така нататък до оранжевите (от 1 до 10). Децата вземат две бели пръчици и ги доближават така, че да изглеждат като една.След това търсят друг цвят пръчица, която да е със същата дължина (червената). Тя отговаря на числото две, защото има същата дължина. По подобен начин се откриват и другите числа. Педагогът показва пръчица, а детето назовава числото, съответващо на нея. Или обратно, възрастният назовава числото и детето намира съответната пръчица. Може да изберете една по-дълга пръчица, а детето да открие други две или три, за да получи същата дължина. Задачата ще усложните, като предложите на възпитаника да представи числото с пръчици в еднакъв цвят, различен цвят или различен брой от пръчиците на Кюизинер. 

 

Дървени пръчици на Кюизинер за първи стъпки в боравенето с числа и цветове

 

Целта на упражненията с тази образователна игра е децата да асоциират цифрата на числото със съответното количество. Децата вземат по равен брой пръчици в различен цвят и ги разполагат така, че да си личи, че са по равно.Когато децата изградят два пространствени модела с пръчици от различен цвят те открият различната им големина. Могат да изграждат с тях оградка, стълба,да ги нареждат подобно мозайка, да конструират с тях.

Пръчиците на Кюизинер са незаменимо практическо пособие в детската градина и училище за визуализиране на абстрактни математически понятия, както и за онагледяване на частите на изречението. Тази образователна игра развива логическото и пространствено мислене, уменията сравнение и класификация, фината моторика. Тя е препоръчана от педагози за съответната детска възраст.

 

Количествено изразени нашите дървени пръчици на Кюзинер са:

 

1см-бял(176 бр.)

2см-червен(36 бр.)

3см-зелен(36 бр.)

4см-розов(12 бр.)

5см-жълт(10б бр.)

6см- тъмнозелен(10 бр.)

7см- черен(10 бр.)

8см- кафяв(6 бр.)

9см- син(6 бр.)

10см- оранжев(6 бр.)

 

Дървените пръчици притежават сертификат за качество и безопасност EN71.

Производител:VIGATOYS

ВАЛАНИ Трейд ООД е официален дистрибутор и вносител на VIGATOYS за България.

 

Продуктът можете да откриете в магазин PLAYSENSE на адрес:

София – ул. "Цар Симеон " 55

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Христо Г.Данов" 7 /срещу Куклен театър/

 

Размер на продукта: 325х175х40мм

 

Посетете категорията "Образователни игри" за още подобни продукти от PlaySense

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!