Дървени музикални блокчета

  • Марка: Viga
  • Кат. номер: 50682
+ -
48,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Описание на дървени музикални блокчета

 

Периодът 1-5 години е период на активно сензорно развитие. Отначало детето получава информация за света чрез тактилните усещания и обонянието. След това основни източници на информация стават зрението и слухът. Дървените музикални блокчета са дванадесет на брой. Девет от тях издават различен звук при разклащане. Оцветени в нежни цветове и заоблени ръбове. Това ги прави подходящи и за най-малките ръчички, както и за развитие на детската сензорика. Детето запомня външния вид на дървенине блокчета, разпознава познатите му изображения.

Едно от блокчетата е с огледалце, друго е с камбанка, част от следващите са с дървени мъниста или зрънца, поради което при разклащане, имат различно звучене. Различните по тембър звуци, тихи или по-силни, стимулират развитието на детския слух и сетива. Затова още от най-ранна детска възраст първи играчки са дрънкалките, които помагат на детето да чува звука.

Дървените музикални блокчета привличат силно вниманието на малчуганите над едногодишна възраст. Техните звуци радват детето и то с огромно удоволствие протяга към тях ръчички, и извлича най-прости звуци. Дайте възможност на детето да поиграе с дървените музикални блокчета, да ги гледа и опипва. То само ще установи колко уютни са те при допир с ръчичките. Големината им е съобразена с възрастта и детския захват. Може да строите с тях мостче, коминче, което детето да бута, за да чува звуците. Всичко това стимулира развитието фината моторика на пръстите, координацията ръце- очи, усъвършенства движенията на китката. Това е важно, защото фината моторика е пряко свързана с развитието на всички мозъчни дялове и спомага за развитието на говора на детето. Освен за изостряне на тактилните възприятия, дървените музикални блокчета са пособие, което се използва като сензорно упражнение за съпоставяне на звуците.

 

 

Дървените блокчета притежават сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

Производител: VIGATOYS

Вносител: ВАЛАНИ Трейд ООД, официален дистрибутор на VIGATOYS за България.

 

Можете да ги откриете в магазин PLAYSENSE на ВАЛАНИ Трейд ООД:

София – ул. "Цар Симеон " 55,

София – бул."Черни Връх " 100, Paradise Center

Пловдив – ул."Перущица" 8, Mall Plovdiv

 

Дебелина на дървено музикално блокче:

 

40мм

 

За още подобни продукти посетете категорията "Ранно Детство"